TOP 10 boldogsághozó növény

A természetben szép számmal találunk olyan növényeket, amelyeknek varázserőt, mágikuserőt tulajdonítanak. Egyesek az egészség, a béke, a szerelem, a gazdagság, a jószerencse, a boldogság megtestesítői. Milyen egyszerű és nagyszerű is lenne, ha a növények képesek lennének megváltoztatni a sorsunkat és szerencsét, egészséget, pénzt vagy boldogságot varázsolni az otthonunkba. Egy próbát minden esetre megér, ezért mutatom is melyik a top10 boldogsághozó növény.

boldogsághozó növény - pozsgafa

TOP 10 boldogsághozó növény

1. Szerencsehere

A szilveszter táján  kapható négylevelű szerencseherének semmi köze nincs a lóheréhez, ez valójában a Mexikóból származó madársóska (Oxalis). A négy szív alakú levél felhős időben és éjszaka ernyőszerűen becsukódik. Mint a többi madársóska, ez is fogyasztható. Kellemesen savanykás íze kitűnő saláta alapanyag.

2. Szerencse bambusz

A szerencse bambusz, ami valójában egy dracéna fajta nemcsak pénzt, de szerencsét is hoz a lakásba. Akár földben, akár csak vízben is tarthatjuk.

szerencsebambusz

3. Pozsgafa

A pénzfának is nevezett pozsgafa igen hálás és mutatós növény. Sötétzöld pozsgás levelei sokáig tárolják a vizet. Ha szerencsénk van, apró fehér virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek.

pozsgafa

4. Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve is jelzi, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve, pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

pénzlevelű pilea

5. Párnafű

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. Pénzérmére hasonlító, sűrű, apró levelei miatt alkalmasak a pénz, a vagyon bevonzására.

párnafű

6. Szobai ciklámen

szobai ciklámen igen kedvelt téli növény. Pénzt a kerek levelei által remélhetünk tőle. Nem kedveli a túlöntözést, hűvös és világos helyet kíván.

boldogsághozó növény. ciklámen

7. Afrikai ibolya

Az afrikai ibolya, vagy ahogy sokan hívják fokföldi ibolya varázsereje szintén a lekerekített leveleiben rejlik. Sok fényt, meleget és párát igényel. Földje mindig legyen kissé nedves.

8. Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

korallvirag

9. Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. Mindezt annak köszönheti, hogy egy kertész az igen strapabíró növény három szálát összefonva kezdte el nevelni. A látványos növényekből igen hamar meggazdagodott, így elnevezte pénzhozó fának. Hazájában virágot és kakaóra hasonlító szőrös magokat is hoz, de itthon ez nem igazán jellemző.  Igénytelen növény, szereti a fényt, mérsékelten öntözzük.

vadkakao

10. Anyósnyelv (Sansevieria)

Az anyósnyelvről úgy tartják, hogy bölcsességet, gazdagságot, boldogságot és sikert hozó növény és mindemellett a hét legjobb alvást segítő növény egyike. Nagyon igénytelen. Két hetente elég öntözni. Szereti a sok fényt, lakótelepi lakásban is tartható. Ha mást nem is, de igénytelenségével a kertészkedés sikerélményét mindenképp meghozza.

anyosnyelv2

Akár hiszünk a növények csodatévő erejében, akár nem, érdemes növényt tartani a lakásban és a munkahelyen. Ha a hőn áhított boldogságot nem is hozzák meg, légtisztító és párásító hatásukkal hozzájárulnak egészségünkhöz, jó hangulatunkhoz. Azon túl, hogy mutatósak és otthonossá varázsolják a teret, javítják a levegő minőségét és nyugalmat árasztanak. S már is hozzájárultak egy apró lépéssel a boldogságunkhoz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Bogdán Zsóka szerint:

  Kedves Jucó!

  Tanácsaid, a növények bemutatása, gondozása számomra tökéletes, és igyekszem
  betartani.
  Köszönöm szépen Neked!
  Zsóka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük