Mikroban kinyíló tulipán az év slágere

A virágimádatukról ismert hollandok sem tétlenkedtek a karantén alatt sem, már el is érhető a világot megrengető újdonságuk: a mikroban kinyíló tulipán. Nézd meg videón, milyen egyszerűen és gyorsan lesz a virághagymából csodálatos virágszál!

Mikroban kinyíló tulipán

A Bloemenbereau Holland, a Holland Nemzeti Virághivatal eredetileg a nemzetközi nőnapra szerette volna időzíteni a bejelentést, de sajnos a kisérletek elhúzódtak, így csak a napokban tudták nyilvánosságra hozni a szenzációt.

A vizsgálatokat elhúzódásában szerepet játszott, hogy a korona vírus miatt a virághagymákra is maszkot húztak és koránát helyeztek, valamint az eredetileg 3 perces kinyílási időt túl hosszúnak találták. Most már megnyugodhatunk, megérkeztek a maszk és korona szállítmányok Kínából, így minden hagymának jutott belőle és az időt is sikert egy percre lerövidíteni. 

Mikroban kinyíló tulipán kezelése

A mikrohullámú sütőben kipattogtatható pattogatott kukorica, angolul pop corn adta az ötletet a tulipánhagymák „kipattogtatására”. Innen kapta a nevét is: Pop Tulips. 

A pop tulipánokat egy zacskóban árulják, amelyhez a marketingesek az Instant Happiness, azaz azonnali boldogság szlogent társították. A széleskörben végzett tesztelések ennek az állításnak a valóságtartalmát teljeskörűen alátámasztották. 

A speciális papírzacskóban árult tulipánhagymákat csupán egy percre kell a mikrohullámú sütőbe helyezni. A tulipán hagymák nyílása közbeni hanghatások hasonlóak a pattogatott kukorica készítésnél hallhatókhoz. Az egy perc letelte után elég csak kibontani a zacskót, a virágokat leválasztani a hagymáról és már mehetnek is vázába.

Azt egyelőre még nem sikerült megoldaniuk a tudósoknak, hogy egy tulipánhagyma többször is virágba boruljon, de keményen dolgoznak rajta. Eredményt jövő év április elsejére ígérnek.

Az, hogy mikor jelenik meg a fantasztikus találmány a magyar virágüzletekben sok mindentől függ. Egyrészt az üzletek jelentős része bezárásra kényszerült, másrészt a határzárak és egyéb körülmények miatt a virágok szállítása is akadozik. De a legnevezesebb kínai webshopokban természetesen már elérhető.

Nézd meg videón is a pop tulipánt!

Boldog április elsejét kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük