Jókedvfokozó tippek Európán túlról

Nagy sikere volt a múltkori bejegyzésemnek, amelyben jókedvfokozó tippeket mutattam Európából. Ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy folytatást. Szerte a világban több kultúra is rendelkezik olyan életfilozófiákkal és szokásokkal, amelyek hasonlóak az európaihoz. Íme itt vannak a Jókedvfokozó tippek Európán túlról.

jókedvfokozó tippek Európán túlról

Jókedvfokozó tippek Európán túlról

A most hozott tippek jól kiegészítik az előzőekben leírtakat, érdemes ezekből is megvalósítani párat a jobb közérzetünkért és hangulatunkért.

Dél-Afrika – Ubuntu

Az Ubuntu egy dél-afrikai kifejezés, amely az emberi kapcsolatokra, közösségi életre és kölcsönös felelősségre utal, jelentése összetartozás. Ez az érték hangsúlyozza az emberek együttműködését, segítőkészségét és az egymás iránti tiszteletet.

A mi hangulatunkon is sokat segíthet, ha törődünk a közvetlen kozelünkben élőkkel. Menjünk el kávézni a barátainkkal, vagy hívjuk meg őket egy kártyapartira. Kopogjunk be a szomszédhoz egy tányér süteménnyel, szóljunk hozzá pár jó szót, ha úgy gondoljuk, jól esne neki. Ha van egy kis szabadidőnk, amit önténtes munkával töltehetünk, ne sajnáljuk mások javára fordítani.

India – Ayurveda és dzsugád

Az Ayurveda az ősi indiai egészségügyi és életmód filozófia, amely az egyensúlyra, az egészséges táplálkozásra, testmozgásra és a jóga gyakorlására helyezi a hangsúlyt az egészség és a jólét érdekében.

A Djougou, vagyis a dzsugád az egyszerű, boldog életet és a természetes harmóniát jelenti. Ez az érték arra ösztönzi az embereket, hogy egyszerűen éljenek, értékeljék az egyszerű dolgokat és örömteli életet éljenek.

A kifejezés azokból a járművekből származik, amelyeket az ázsiai országban a régi, leselejtezett katonai járművek alkatrészeiből raktak össze valamikor az 50-es években. Arra a fajta találékonyságra utal, amikor felhasználjuk amink van. Újragondoljuk a lehetőségeinket, improvizálunk, és elérjük a célunkat.

A spórolásra számtalan lehetőség adódik, vegyük elő a kreatuivitásunkat és vágjunk bele!

Japan – Shinrin-yoku (erdő fürdőzés)

Ez a japán kifejezés a „természetes erőforrásokkal való érintkezés” vagy az erdőben való sétálás gyógyító hatására utal. A japán kultúrában a természet közelségének fontos szerepe van a testi és lelki egészség megőrzésében.

Kína – Tai Chi

A Tai Chi egy kínai belső harcművészet és testmozgásforma, amely a test és az elme egységét hangsúlyozza. Gyakorlása segít fenntartani az egészséget, javítja a testtudatosságot és a belső egyensúlyt.

Peru – Pachamama

A Pachamama az ősi perui ősnépek kultúrájában és hagyományaiban gyökerezik, és a Földanya, a természet istennője. A peruiak tisztelettel viseltetnek a természet iránt, és az élet minden területén kapcsolatban állnak vele.

Thaiföld – Mai Pen Rai

A „Mai Pen Rai” egy thaiföldi kifejezés, amely azt jelenti, „nincs probléma” vagy „nincs baj”. Ez az életfilozófia arra ösztönzi az embereket, hogy nyugodtan és elfogadással tekintsenek az élet kihívásaira és nehézségeire, és ne aggódjanak túlzottan.

A „mai pen rai” arra utal, hogy nem lehet mindenre ráhatásunk, ám a hozzáállásunkon változtathatunk. Van amikor egyszerűen el kell fogadnunk a helyzetet, a bosszankodás helyett inkább kihozni belőle a legjobbatm illetve örülni annak, amink van.

Ez csak néhány példa azokra az életfilozófiákra és szokásokra, amelyek más kultúrákban is jelen vannak, és hasonlóan hangsúlyozzák az emberi kapcsolatokat, az egészséget, a harmóniát és a természet tiszteletét.

Ezek a fogalmak és kifejezések mind olyan értékeket vagy életfilozófiákat takarnak, amelyek különböző kultúrákban fontosak lehetnek az emberek számára, és segíthetnek nekik az életben való eligazodásban és boldogságuk megtalálásában.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük