Jégmécses készítése 5 egyszerű lépésben

A jégmécses készítése igazán könnyű feladat. Nem kell hozzá, hogy nagy mínuszok legyen, hisz a hűtőszekrényben egyszerűen elkészíthető. A végeredmény egy igen látványos dekoráció a teraszra. Szilveszteri bulizáshoz, szülinap ünnepléshez vagy akár Valentin-napi romantikázáshoz is kitűnő.

jégmécses

Jégmécses készítése 5 egyszerű lépésben

Bár jégmécsesnek hívjuk, de a jégbe zárt növények nem csak mécsestartóként funkcionálhatnak, akár pezsgős vagy boros üvegtartó is készíthető belőlük.

Jégmécses hozzávalói

  • egy tetszőleges formájú műanyag vagy fém edény,
  • bogyók, termések, zöld levelek,
  • egy kisebb műanyag palack vagy egyéb műanyag edény,
  • kavics, kő nehezéknek,
  • víz.

Jégmécses készítésének menete

1. Válassz ki egy műanyag vagy fém edényt, annak megfelelően, hogy milyen formájú jégmécsest akarsz készíteni. Lehet akár kerek, akár szív alakú tál, vagy pl. bármilyen gyermek homokozó játék forma is megfelel. Ha nem mécsest, hanem pl. pezsgőtartót szeretnél, akkor ne tálat, hanem egy magas műanyag vagy fém edényt válassz. A fagyasztás majd hűtőszekrényben történik, ezért ne akarj üveget használni.

2. Az edénybe tölts kb. egy-két centinyi vizet. Tedd be a mélyhűtőbe és fagyaszd egy napot. Ezzel elkészült a mécsesed alja.

3. Következő nap az edény közepére helyezz be egy levágott szárú műanyag palackot vagy poharat. Ebbe tegyél, követ, kavicsot, ezek a nehezékek fogják majd biztosítani, hogy az edény ott is maradjon, ahova helyezted és ne jöjjön fel a víz felszínére. Akár azt is csinálhatod, hogy ide középre helyezel el egy szív alakú edényt. Az üvegtartós változatnál belülre is nagy edényt tegyél. Ennek a belső edénynek a helyén lesz majd a mécsestartó vagy palacktartó üreg.

4. A belső műanyag palack vagy edény köré tegyél zöld ágakat, színes terméseket és tölts fel a külső edényt vízzel. Újabb 24 órára tedd be a mélyhűtőbe.

5. Következő nap vedd ki a hűtőből az edényeket. Tartsd egy rövid ideig meleg víz alá, így könnyen ki tudod szedni az elkészült műved az edényekből.

Tipp: Ha mécsestartót készítesz és lapos az edényed vagy hosszúnak tartod a két napot, a kettes lépést akár ki is hagyhatod. Így nem lesz alja, valójában csak egy körgyűrű lesz. Viszont ugyanolyan mutatós lesz és ráadásul el is döntheted, hogy melyik részét akarod felül látni.

Szív, vagy egyéb hangsúlyos formánál, amibe nem akarsz semmit sem behelyezni, azt is megteheted, hogy csak a növényeket és a vizet rakod az edénybe és közép rész nélkül fagyasztod meg.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük