Házasság hete 2022 programjai

Az idén 15 éves Házasság Hete mozgalom jubileumi mottója: Maradjunk együtt! 2022. február 13-20. között színes programok várják a házasságra készülőket és a házaspárokat. Előadások, randik, irodalmi estek, valamint népszerű párokkal és szakemberekkel folytatott beszélgetések szólnak a házasság mindennapi örömeiről és nehézségeiről, a házasság és a család fontosságáról.

Házasság hete 2022

Házasság hete 2022 programjai

2022. február 13-20. között megrendezésre kerülő a Házasság hete célja, hogy pozitív példákkal segítse a házasságra készülőket a felkészülésben, a közös értékek megtalálásában, segítséget nyújtson a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek, ugyanakkor megerősítést is adjon azok számára, akik házasságban élnek. 

keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával és a Házasság Hete Szervezőbizottság koordinálásával számtalan nagyváros, település, közösség részvételével 2022-ben is rengeteg programra kerül sor. 

A rendezvénysorozat szorosan kapcsolódik a Valentin-naphoz vagy ha úgy jobban tetszik, a Bálint-naphoz. Más-más hagyományokkal ugyan, de mindkét nap ugyannak a szentnek, Valentinnak, magyarul Szent Bálintnak a tiszteletére jött létre. A házasság hetét mindig vasárnaptól vasárnapig tartó 8 napon át tartják. A dátuma mindig magában foglalja a Valentin-napot, azaz február 14-ét is. 

A megrendezésre kerülő programokon nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Olyan bölcs és gyakorlati tanácsokkal látják el az érdeklődőket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot, az együttélést.

A kezdeményezés programjainak fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, 4 gyerekes édesanya.

Idén a programok legnagyobb része az online térben lesz, így otthonról csatlakozhatunk az eseményekhez. Országszerte számtalan program szerveződik a hétre – a településenként beküldött programok listája folyamatosan bővül.

Házasság hete 2022 központi programjai

A központilag szervezett programok youtube csatornákon vagy a Házasság hete Facebook oldalán lesznek elérhetők online.

Nénány programot kiemeltem ezek közül

2022. február 14. – Kapcsolódás. Újra és újra… 
Előadó: dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta.
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

2022. február 15. – Maradjunk együtt! Akkor is, ha…? 
Előadók: dr. Gorove László és Kriszta párkapcsolati szakértők
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

2022. február 16. – Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Résztvevők: Lackfi János költő, író, műfordító és felesége Bárdos Júlia; Pindroch Csaba színművész és felesége, Verebes Linda; Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és felesége, Valkay Anna. Moderátor: Mohay Bence sportriporter.
Élő közvetítés az ELTE ÁJK Aula Magnából, kezdés: 18.00

2022. február 17. – „Egyensúly családban, munkában” konferencia a házasság hetén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében
Élő közvetítés a Három Királyfi, Három Királylány, kezdés:10 óra

2022. február 18. – Együtt akarunk maradni! – Ifjú házasok vallomása a hűségről, elköteleződésről sok zenével, a KÖZEL zenekar szolgálatával.
Online műsor az Evangélikus Női Misszió YouTube-csatornáján, kezdés: 18.00

2022. február 19. – Maradjunk együtt! A krízisek összekovácsoló ereje, avagy hogyan fogjuk be a szelet a vitorlába
Előadók: Kovács Károly pszichológus, családterapeuta és felesége, Kovácsné Ember Katalin mentálhigiénikus.
Online előadás a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség YouTube-csatornáján, kezdés: 17.00

További programokat és részleteket a hivatalos oldalon találsz.

Magam részéről szeretetről, szerelemről és házasságról szóló versek, idézetek és gondolok közzétételével ünneplem a házasság hetét.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük