Házasság hete

A Házasság hete rendezvénysorozatot a Valentin-nap környéken rendezik, melynek célja az, hogy különböző programokkal felhívja a figyelmet a házasság és a család fontosságára.

házasság hete

Házasság hete

A Házasság hete mozgalmat Richard Kane indította Angliából azzal a céllalhogy újszerű és kreatív módon megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, melyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságokat. Legfőbb üzenete: a házasság egy férfi és egy nő életre szóló kapcsolata, egymás kölcsönös elfogadása erényekkel és hibákkal együtt.

Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik, köztük 2008 óta hazánkban is. Azóta minden évben számos ismert közéleti személyiség csatlakozik, hogy kifejezze elköteleződését a házasság, a család ügye iránt. A keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával és a Házasság Hete Szervezőbizottság koordinálásával számtalan nagyváros, település, közösség részvételével rengeteg programra kerül sor. A központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Nagyon fontos megérteni a Házasság hete üzenetét, mert Magyarországon 23.000.-24.000 válás van évente. A válással végződő házasságok aránya 45%. Az élettársi kapcsolatok 68%-a is 5 éven belül felbomlik.

 Böjte Csaba gondolatai a házasságról az Út a végtelenbe című könyvéből:

„A szerelem, a házasság nagyon fontos feladata, célja, hogy egymásból kiszeressük a jót. Isten nagy ajándék a szerelem, a házasság. A Teremtő azért adta, hogy közelebb kerüljünk hozzá, a mennyek országához, önmagunk megvalósításához, hogy többek, jobbak legyünk. Nagy kérdés, hogy mire épül egy kapcsolat, egy házasság. Ha az anyagi javak megszerzésére, a testi szépségre, a gyönyörökre, a reprezentálásra, akkor homokra épül. Ahogy telnek a hónapok, évek, előbb-utóbb jönnek a viharok, nekizúdulnak a háznak, és romba dönthetik: jön valaki, aki izgalmasabb örömöket tud kínálni, aki szebb, fiatalabb, kívánatosabb, aki érdekesebb evilági célokat tud mutatni, nagyobb jó létet tud nyújtani, és akkor könnyen le lehet térni a hűség és a szeretet útjáról. De ha egy kapcsolat az Isten akarata szerinti igaz szerelemre épül, amely magában foglalja az örök értékek szeretetét, az alkotás, az életadás örömét, a gyermeknevelés felelősségét, akkor az a kapcsolat sziklára épül, nem dől egykönnyen össze, akkor le lehet győzni mindazt, ami a hűséget, a kitartást megtámadja.”
Boldog Házasság hetét!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük