Harmadik tízmilliószoros nap 2021-ben

Július 14-e már a harmadik tízmilliószoros nap 2021-ben. Ezen a napon és a további három hasonló napon minden gondolat, legyen az pozitív vagy negatív, tízmilliószoros erővel hat. A harmadik tízmilliószoros nap a Düchen (chokhor – imakerék) ünnepe, a négy nemes igazság napja.

Harmadik tízmilliószoros nap 2021-ben: július 14

Harmadik tízmilliószoros nap 2021-ben

A buddhista naptár legfontosabb dátumai a tízmilliószoros napok, amikor az energiák és a teremtő erő szokszorozódik. Ezeken a Buddha és a Dharmacsakra napoknak is hívott napokon a jó és a rossz dolgok egyaránt hatványozódnak. Érdemes megjegyezni a 4 dátumot és kihasználni a tízmilliószoros napok különleges erejét. Koncentráljunk a jóra, és hagyjuk, hogy még több jót szüljön.

A harmadik tízmilliószoros nap a Düchen (chokhor – imakerék) ünnepe.

Düchen (chokhor – imakerék)  – a hatodik holdhó 4. napja. Emlékezve arra, hogy Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét. Ekkor volt Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

négy nemes igazság a buddhizmus tanainak alapját képezi:

  1. az emberi élet lényegében szenvedéssel teli,
  2. a szenvedés oka az emberi önzés és a vágyakozás,
  3. van egy út (vagy mód), amelyen keresztül meg lehet szabadulni az önzéstől és a vágyakozástól,
  4. a megszabaduláshoz az ún. „nemes nyolcrétű ösvény” (astángika-márga) vezet: a helyes szemlélet, a helyes gondolkodás, a helyes beszéd, a helyes cselekvés, a helyes élet, a helyes törekvés, a helyes vizsgálódás, a helyes elmélyedés.

A negyedik, az idei utolsó tízmilliószoros nap 2021. október 27.-én lesz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük