Boldog születésnapot! videó

A születésnap köszöntése – ellentétben a csak néhány országban divatos névnap ünnepléssel – az egész világon hagyományos. Most én egy Boldog születésnapot virágos videót hoztam, hogy legyen mivel köszönteni a születésnapos ismerőseidet.

Boldog születésnapot

Születésnap ünneplése

A születésnapot, azaz az élőlények születési évfordulóját a legtöbb emberi kultúrában számon tartják. Az ünneplés módja kultúránként eltérő. A természeti népeknél gyakran vallási rítusok is kötődnek hozzá. A nyugati kultúrákban gyakran partikat rendeznek az ünnepelt tiszteletére.

Az ünnepelt ajándékot kap, a torta gyertyákkal és a virág elmaradhatatlan. Az ajándék akár egy apróság is lehet, de aki megteheti szívesen ajándékoz drága ékszert, autót vagy egyéb luxus cikket.

Az ajándék mellé Magyarországon régen szokás volt meghúzni a születésnapos fülét és humoros sorokkal köszönteni: „Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig.” Ez valószínűleg azért is terjedt el így, mert a fülünk az egyik szervünk, ami életünk végéig nő.

Persze azért voltak kedvesebb köszöntő rigmusok is:

Születésnapodon, nem kívánunk egyebet,
csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.

Boldog születésnapot – videó

Versek, idézetek születésnapra

A torta, az ajándék mellé egy kis vers is jól jön, ezért ma néhány rövid régi születésnapi köszöntő versikét hoztam.

Henny Youngman úgy tartja, hogy „A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle egy embernek, annál tovább él.” Teljesen egyetértek vele, ahogy a most hozott további születésnapi idézetek többségével is.

A születésnapi versek és idézetek után most újabb jókívánságokat, születésnapi köszöntőket hoztam.

Újabb rövid, de velős születésnapi versek, idézetek sorát hoztam neves költők, gondolkodók tollából. Boldog születésnapot kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük