Bárczy Örs: Hey Deer! – csodálatos magyar animációs film

Karácsony közeledtével egy lélekmelengető kisfilmet hoztam. Bárczy Örs Hey Deer című, többszörös díjnyertes animációs alkotása egy szarvas mindeni küzdelmét mutatja be nagyon látványosan, nagyon szerethetően. Napról napra megismétlődnek az események, minden nap ugyanúgy indul és végződik. Egyszer aztán történik valami,minden rejtély megoldódik és minden új dimenzióba kerül.

Hey Deer

Hey Deer animációs film

Az imádnivaló szarvas élete nem túl izgalmas: a reggeli hóviharok és az esti földrengések között mindig ugyanaz történik. Reggel, mikor felkel, boldogan takarít és lapátja a havat a háza előtt, amint kész lepihen és megissza a kakaóját. Esténként rendre megérkezik a gyanús földrengés, amely megkeseríti a szarvas életét. Aztán két csésze kakaó között kiderül a csodálatos igazság, amely örökre megváltoztatja a kis mesevilágban élő állat életét.

Bárczy Örs 2015-ben készített filmje több nemzetközi fesztiválon is eredményesen szerepelt. A riói AnimArte fesztiválon a díjazottak közé kerül. A New York-i Animation Block Party és a 20. Umbriai Filmfesztivál Legjobb gyerekfilm kategóriájának fődíját nyerte el, a 12th Rolan International Film Festival For Children and Youth fesztiválon a legjobb animációs díjat hozta haza Jerevánból, Örményországból. A LIAF London Int Anim Film Festen Gyerekfilm kategóriában a közönség és a zsűri díját is – az utóbbit megosztva – elnyerte.

Stáblista

Written and Directed by: Örs Bárczy
Character Design: Zsolt Márton, Örs Bárczy
Character Modelling: Zoltán Bogdán
Rigging: Dávid Lantos
Animation: Örs Bárczy, Enikő Kívés, Beáta Ujj, Zsuzsanna Rádóczy, Hajnalka Tóth
Snow Simulation: Bertalan Szűcs
Props Animation: Dániel Illés
Modelling: Dániel Illés, Bertalan Szűcs, Szabolcsa Kajati, Örs Bárczy, Erika Tóth
Asset Fabrication: Nikoletta Bene
Lighting, Shading, Rendering, Grooming, Comp: Örs Bárczy
Music: Bertalan Szűcs
Sound Design: Péter Terner
Live Action: Máté Papp, Sándor Nemes, Réka Bárczy

Bárczy Örs Hey, Deer! – animációs film

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük