Antoine de Saint-Exupéry: A szem vak. A szívünkkel kell keresni.

A szem vak. A szívünkkel kell keresni. Ezek a mondatok Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényének fontos üzeneteit rejtik. Épp úgy, mint az egész mű.

Jól csak a szívével lát az ember

Antoine de Saint-Exupéry: A szem vak. A szívünkkel kell keresni.

– Nálatok – mondta a kis herceg – az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek.
– Nem találják meg – mondtam.
– Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák…
– Minden bizonnyal – feleltem.
– Csakhogy a szem vak – tette hozzá a kis herceg. – A szívünkkel kell keresni.

Jól csak a szívével lát az ember – videó

További olvasnivalók A kis herceg írójáról, írójától

kis herceg történetéből már többször idéztem mondatokat, mert szerintem nagyon fontos értékeket közvetít. Most a viszontagságos életű író, Antoine de Saint-Exupery: Fohász című szerzeményét hoztam. Az imát a legnehezebb időszakában írta, úgy vélem sokunknak segíthet a nehéz napok leküzdésében.

Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg regénye tele van olyan mondatottal, aminek valódi értelmét és jelentését igazán felnőttként érti meg az ember. A legszebb örök érvényű Kis herceg idézetek gondolatiságával kívánom, hogy láss a szavak mögé és ne szégyelld meghallani a szíved szavát!

Jól csak a szívével lát az ember. Ugye neked is ismerős Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg című meséjéből vett mondat? De valóban gyermekeknek szóló mese A kis herceg története vagy sokkal inkább nekünk felnőtteknek kellene gyakrabban lapozgatni?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük