Advent természetesen, fenntarthatóan – DIY ötletek

Az adventi várakozás napjait bájos és fenntartható dekorációkkal is szebbé tehetjük. Érdemes már december elejétől kezdődően fokozatosan karácsonyi hangulatot teremteni a lakásban és a kertben is. Csináld magad (DIY) ötletekkel segítem, hogy az advent természetesen, fenntartható módon is meghitt legyen.

advent természetesen: magyal piros bogyói

Advent természetesen, fenntarthatóan

Dekoráció a kertből

Egy örökzöld bokorágakból font adventi ajtó- vagy asztaldísz műanyag és fém alkotórészek nélkül is könnyedén elkészíthető. Néhány piros terméses – például csipkebogyó vagy magyal bogyó – ág nagyon jól feldobja az összhatást.

Tipp: A fenyő mellett illatos zöld elemként rozmaring ágat is fonhatunk bele.

A természet ezer csodát rejt még a szürkének tartott karácsony előtti időszakban is. Csak egy csöppnyi képzelőerő kell ahhoz, hogy meglássuk a lehetőséget egy letört, vagy levágott faágban, egy göcsörtös fadarabban. Egy kis kreatívitással egyszerűen átlényegülhetnek és látványos kerti dekoráció válhat belőlük. Ha eddig nem volt ötleted, olvasóink saját készítésű ünnepi dekorációi garantáltan beindítják a fantáziád. Inspirálódj és legyen neked is karácsonyi dekorációd a kertedben!

Az átgondoltan kialakított kert minden évszakban szolgáltat szépségeket a lakás dekorálásához. A kert örökzöldjeiből télen nagyon szép természetes adventi koszorúalap készíthető saját kezűleg, aminek a feldíszítéséhez is rejt néhány kincset a kert.

Öröm szemnek és szájnak

Szemrevaló és ízletes karácsonyfa díszeket készíthetünk mézeskalácsból. A hagyományos díszítésen túl érdemes kicsit elengedni a fantáziánkat. Bátran használjunk fehér, rózsaszín vagy piros színeket a cukormázhoz és dobjuk fel például arany gyöngyöcskékkel.

A képre kattintva a recept mellett azt is elmondom, mitől lesz ropogós a mézeskalács.

Gondolj a madarakra is

De ne csak a saját magunk kényzetetésére gondoljunk, ne feledkezzünk meg a kis szárnyasokról sem. Készítsünk számukra madárcsmegét, így gyakori vendégek lesznek a nálunk és megtöltik élettel a kertet a hideg téli napokon is.

A madárkalács házilag készített madáreleség, minden jóval, ami a cinkék és egyéb kis testű madarak egészséges táplálásához kell.

Csomagolás másképp

Már a leendő ajándékok előkészítése is a várakozás örömével tölti meg a szívünket. Fenntarthatóbbá tehetjük a csomagolást, ha szép újságpapíroldalakat, régi borítékokat vagy csomagolópapír-maradványokat használunk. Ha szerencsénk van, olyan motívumokat is találhatunk, amelyek különösen illenek a megajándékozotthoz.

Ha szükséges, ragasszuk össze ezeket nagyobb ívekké vagy tasakokká. A környezetbarát ajándékkísérő kártyákat papírmaradékokból is vághatjuk.

A saját kezűleg készített egyedi karácsonyi üdvözlőlap személyre szabott szuper meglepetés lehet akár önmagában is, de a vásárolt ajándékoknak is nagyon jó kísérője lehet. Az üdvözlőkártyák gyerekekkel közös elkészítése nemcsak kreatív kikapcsolódást nyújt az adventi időszakban, de a saját kezűleg alkotott figyelmesség garantáltan megörvendezti majd a megajándékozottat is.

További adventi csináld magad ötletek

Egyre jobban közelít az első adventi gyertya gyújtásának napja. Viszont arra még van idő, hogy saját magunk elkészítsük az adventi koszorút, vagy az adventi kalendáriumot. Adventi csináld magad ötleteket hoztam, hogy ezzel is segítsem az ünnepi előkészületeket.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük