2023 második tízmilliószorosnapja: 2023. június 4

Többször kaptam már dorgálást azért, hogy későn szóltam egy tízmilliószoros napról. Most igyekszem ezt megelőzni és egy nappal előbb jelzem, hogy 2023 második tízmilliószorosnapja 2023. június 4.-én lesz. Bízom benne, hogy most mindenki élni tud a különleges nap erejével.

Buddha

2023 második tízmilliószorosnapja: 2023. június 4

A tibetiek hite szerint minden évben négy olyan ünnepnap van, amikor minden gondolat és cselekedet tízmilliószoros erővel hat. A négy kitüntetett napon pozitív, fejlődésedet elősegítő gondolatokkal tudod az életed a vágyott irányba fordítani. Ezeknek a napoknak a megnevezése a tízmilliószoros nap.

Ezek a napok a buddhista vallás legnagyobb ünnepnapjai, közös jellemzőjük, Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak. Nagy Buddha-napoknak vagy Buddha emléknapoknak is hívják őket.

A tibeti naptár a Hold járására épül, a tízmilliószoros napok dátumát a tibeti holdnaptár alapján határozzák meg, minden évben

az első holdhó 15.,
a negyedik holdhó 15.,
a hatodik holdhó 4.,
a kilencedik holdhó 22. napján ünneplik.

2023-ban az első Buddha-nap 2023. március 7, keddre esett.

Június 4-én a van a második tízmilliószoros nap, vagyis a Saka Dawa Düchen. Ezen a napon Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünneplik.

További tízmilliószoros napok 2023-ban:

  • 2023. július 21, péntek:
  • 2023. november 4, szombat

Koncentráljunk a jóra, és hagyjuk, hogy még több jót szüljön!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük