Vad Magyarország – A vizek birodalma – videó

Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait bemutató csodálatos videót ajánlok figyelmedbe. A Vad Magyarország – A vizek birodalma címet viselő, négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott filmet a természetfilmes „Oscar- díjra” is jelölték, és 20 fesztiváldíjjal jutalmazták. Fedezd fel hazánk természeti értékeit a profik lencséjén keresztül! 

Vad Magyarország

Vad Magyarország – A vizek birodalma (angolul: Wild Hungary – A Water Wonderland) filmet Török Zoltán 2011-ben készítette Magyarország és a Kárpát-medence vadvilágáról.

Az egy évet felölelő film helyszíneként többek közt a Tisza holtágai, a Duna és mellékfolyói, a Hortobágy, a Balaton, vagy a Gemenci-erdő szolgált. A szarvasok, szürkemarhák, balinok, harcsák, gyurgyalagok, dolmányos varjak és egyéb állatok mellett erdészek, halászok, és pásztorok élete is nyomon követhető.

A csodálatos képi világot nagyon jól kiegészíti Kulka János narrációja.

Vad Magyarország – A vizek birodalma – videó

További videók Magyarországról

Egyszer volt, hol nem volt, élt Szegeden egy fiatal ember, Mészáros Dániel. Egy szép napon gondolt egyet és elindult szerencsét próbálni. Meg sem állt Londonig. Jól teltek a napjai, de szülővárosát sosem felejtette. A Trónok harca sorozat utolsó évada olyan nagy hatással volt rá, hogy a híres film mintájára három havi kemény munkával megalkotta saját animációs filmjét Szeged harca címmel. A videó vírusszerűen terjedt és hamar megszerették az egész világon. Nézd meg Te is a lenyűgöző videót és ismerd meg Szeged rövid történetét!

A tiszavirág és a tiszavirágzás egy természeti csoda, ami jó részt csak Magyarországon látható. A kérészek rendkívüli nászrepülése különlegességének köszönhetően 2020-ban bekerült a Hungarikum közé is. A 8-12 centis, csak egy napig élő rovarok rendkívül látványos rajzása, azaz násztánca (hímek a levegőben párosodnak a nőstényekkel) a Tisza több szakaszán megfigyelhető. A rendszerint mindössze néhány napig, legfeljebb egy-két hétig tartó természeti jelenségben a késő délutáni óráktól naplementéig gyönyörködhetünk. Weöres Sándor: Tiszavirág című versét és egy tiszavirágzást bemutató videót is ajánlok figyelmedbe.

A Turizmus Summit 2018 konferencián bemutatott Magyarország imázsfilm remekül sikerült és nagy tetszést aratott szerte a világban. Az azóta is aktuális, országmárkát népszerűsítő alkotás szlogenje:  “Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása”. Nézd meg a videót, és rájössz, hogy a szlogen nem egyszerű frázis, Magyarország valóban millió csodát rejt, amit érdemes felfedezni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük