Nagyvárosi szafari Budapesten

Nem, nem elírás a cím. Valóban létezik szafari Budapesten. A főváros XVII. kerületében, a Ferihegyi repülőtér közelében található szántók, rétek, mezők olyan természeti értékeket rejtenek, amelyek országos szinten is ritkaságnak számítanak. Most egy csodálatos videóban bárki átélheti a különleges szafari hangulatot.

Nagyvárosi szafari Budapesten - gyurgyalag

Nagyvárosi szafari Budapesten

A szafari eredeti jelentése: vadászkirándulás nagyvadra Afrika területén. Manapság viszont sokkal tágabban értelmezhető: az adott természeti környezet körbefuvarozással turisták számára  történő bemutatását értjük alatta.

A budapesti szafariról szóló videót a Budapest XVII. kerületében, pontosabban a Rákosmentén forgatták. Rákosmente a maga 54,83 km²-vel a főváros legnagyobb kiterjedésű kerülete.

A sok zöld területtel rendelkező, jó levegőjű kertvárosban több mint 80.000 ember él. A  betelepülők száma folyamatosan nő,köszönhetően annak is, hogy újabb és újabb lakóparkok épülnek.

A lakótelepek mellett sok park, természeti környezettel találkozhatunk. Az itt lakók kedvelt kiránduló helyei gyurgyalagoknak, búbos bankáknak, árva lányhajaknak és további lenyűgöző természeti ritkaságoknak adnak menedéket.

Nagyvárosi szafari videó

Borbély István díjnyertes, egyedülálló képi világú, 3 perces videója érzékletesen mutatja be Rákosmente különleges természeti értékeit.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük