Zseniális Trónok harca videó Szeged felépüléséről

Egyszer volt, hol nem volt, élt Szegeden egy fiatal ember, Mészáros Dániel. Egy szép napon gondolt egyet és elindult szerencsét próbálni. Meg sem állt Londonig. Jól teltek a napjai, de szülővárosát sosem felejtette. A Trónok harca sorozat utolsó évada olyan nagy hatással volt rá, hogy a híres film mintájára három havi kemény munkával megalkotta saját animációs filmjét Szeged harca címmel. A videó vírusszerűen terjedt és hamar megszerették az egész világon. Nézd meg Te is a lenyűgöző videót és ismerd meg Szeged rövid történetét!

Trónok harca videó Szeged felépüléséről

Az animációs filmhez jó apropó volt Szeged 300. születésnapja. Szeged valójában jóval régebben épült, 1719-ben szerezte vissza szabad királyi városi rangját, ezt ünnepelték 2019-ben.

Szeged harca – Trónok harca videó Szeged felépüléséről

7-8 olyan nevezetesség is szerepel a videóban, amiről bárki felismerheti a napfény városát. Érdemes többször is megnézni a filmet, mert mindig újabb és újabb részleteket fedezünk fel. Minden apró részletnek jelentősége van, velük együtt lesz teljes a város hangulata és légköre.

További olvasnivalók Szegedről

Szegedi Füvészkert hazánk egyik gyöngyszeme. Az Egyetemhez tartozó botanikus kertet 1922-ben Győrffy István professzor alapította. A 17 hektáros kertben közel 5000 növényfajt és fajtát mutatnak be. A Szegedi Füvészkert látnivalói miatt méltán az egyik leglátogatottabb botanikus kertünk.

A szegedi Új zsinagóga Magyarország második és a világ negyedik legnagyobb zsidó temploma. A 22 zsinagógát tervező Baumhorn Lipót legjelentősebb és legszebbnek tartott alkotása. Kiváló akusztikájának és 1340 ülőhelyének köszönhetően rendszeresen ad helyet komoly- és könnyűzenei koncerteknek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük