Életre keltek a londoni Nemzeti múzeum virágai

A Virágot egy mosolyért oldalon szívesen mutatom meg azokat a követendő példákat, amelyekben a virágok boldogságot vittek az emberek mindennapjaiba. A londoni Trafalgar téren álló Nemzeti Múzeum (The National Gallery) elé kihelyezett virágos installáció több százezer ember arcára varázsolt mosolyt, így méltán itt a helye. Videón is mutatom, hogy keltek életre a londoni Nemzeti múzeum virágai.

londoni Nemzeti múzeum virágai a festményen

Ambrosius Bosschaert the Elder holland festő egy fantasztikus festményét, A Still Life of Flowers in a Wan-Li Vase (1609-10) címűt festményét keltették életre egy művészeti csoport, hogy a múzeum bejáratánál bárki megcsodálhassa.

A kép a festő képzeletének szüleménye, hisz a különböző időpontban nyíló virágokat (tulipánok, jácintok, liliomok, rózsák) nem láthatta egyszerre.

A 35 négyzetméteres „virágkép” két nap alatt, 26 fajta virágból, közel 30.000 szál felhasználásával, 30 virágkötő keze munkájával állt össze. A színek és az összhatás minél teljesebb visszaadására törekedtek, ezért a virágfajtákon helyenként változtattak.

Az installációt mindössze négy napig láthatták a Trafalgar térre látogatók, de ez alatt több százezer ember megcsodálhatta. Londonban nem ez volt az első látványos, virágos megmozdulás. 2014-ben pipacstenger borította a Towert, más alkalommal pedig egy hatalmas virágcsokor díszelgett a Tower Bridge előtt.

Így keltek életre a londoni Nemzeti múzeum virágai – videó

Szívesen osztanék meg hasonló magyar kezdeményezést is. Ha Te tudsz hasonlóról, kérlek jelezd nekem, hogy minél több emberhez eljuthasson a kitűnő kezdeményezés híre.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük