Szeretetbe kapaszkodva – Házasság Hete 2023 programjai

2023. február 12-19. között tartják a Házasság hete rendezvényeit. Az idén is színes programokkal várják az érdeklődőket. A Szeretetbe kapaszkodva mottójú eseményen lesznek előadások, beszélgetések népszerű párokkal és szakemberekkel, randik, tánctanulás.

Házasság hete 2023

Mi az a Házasság Hete?

A Házasság Hete mozgalom indult 1997-ben Nagy-Britanniából. Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá. Mára már 4 kontinens 21 országában ünneplik.

A rendezvénysorozat célja, hogy pozitív példákkal segítse a házasságra készülőket a közös értékek megtalálásában és kialakításban. Segítséget nyújtson a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek, valamint megerősítést is adjon a házasságban élők számára.

Nyíltan beszélnek a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekeznek bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint reményt adni azoknak, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

A rendezvénnyel szeretnék megszólítani azokat is, akik nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, megmutatni, hogy a házasság nem ódivatú, hanem a családot és a társadalmat erősítő érték.

A rendezvény minden évben vasárnaptól vasárnapig tart úgy, hogy a február 14-i Valentin-napot és Bálint-napot.

Szeretetbe kapaszkodva lett a Házasság Hete 2023 mottója, melynek az a témája, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben a szeretetből, az összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrás. Arra keresik a választ, hogyan működjünk együtt, hogyan értékeljük, hogy vagyunk egymásnak, és hogy hogyan tudunk a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.

A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

Házasság Hete 2023 programjai

A 2023-as programok legnagyobb része az online is elérhető lesz, így otthonról csatlakozhatunk az eseményekhez. Országszerte számtalan program szerveződik a hétre – a településenként beküldött programok listája folyamatosan bővül.

Néhány nagy érdeklődésre számottartó központi program

Szeretetbe kapaszkodva – 2023. február 13

Előadó: Tapolyai Emőke pszichológus, a Kandela Központ alapítója és szakmai vezetője.
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal – 2023. február 15

Résztvevők: Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója; Hűvösvölgyi Ildikó színművész és férje, Kisfaludy András filmrendező, producer; Tolnay Lajos szülész-nőgyógyász főorvos és felesége, Tolnayné Csattos Márta gyógypedagógus. Moderátor: Mohay Bence sportriporter.
Helyszín: KRE Hittudományi Kar, Tóth Kálmán díszterem, 1092 Budapest, Ráday u. 28., I. em. 111.

A beszélgetés élőben is követhető lesz a Házasság hete Facebook-oldalán.

A kiemelkedően eredményes házasságok 7 szokása. Hogyan alakítsunk ki időtálló házasságot időtálló alapelvekkel? – 2023. február 17

Előadó: Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna mentálhigiénés tréner, párkapcsolati coach, kezdés: 18.00
Helyszín: Online előadás

Védelmező kapcsolat – 2023. február 17

Előadók: Gödör István és Gödörné Csontos Zita, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársai.
Helyszín: Pasaréti református templom, 1026 Budapest, Torockó tér 1., kezdés: 14.00
Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján: youtube.com/@PasaretiReformatusGyulekezet

További információk a hivatalos oldalon érhetők el. Vidéki programok településenként listája is megtekinthető.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük