Rómeó és Júlia – musical

Rómeó és Júlia története William Shakespeare angol drámaíró egyik legismertebb tragédiája. Két ellenséges veronai család gyermekei között szövődött végzetes szerelem történetéről szól. A drámaíró életében a legnépszerűbb színdarabjai egyike volt, a Hamlettel együtt azóta is a legtöbbet játszott Shakespeare-mű. A történetet sokszor megfilmesítették, és nagysikerű musical is készült belőle. A budapesti Operettszínház 2005-ben a Szegedi Szabadtéri játékokon is bemutatta a darabot, amit most itt videón megnézhetsz.

A történészek körében mai napig folyik a vita, hogy Shakespeare hősei valóban éltek-e. Az olaszországi Veronában lépten nyomon Rómeó és Júlia emlékeibe botlunk.

Júlia szobra Veronában

A Rómeó és Júlia musicalt 2004-ben mutatták be a budapesti Operettszínházban. Már a kezdetektől óriási sikerrel játszották. A musicalből megjelent CD az egyik legkeresettebb musical CD volt. A Lehetsz király című dal a hazai rádiók top listáján is hosszan szerepelt. Ezt a dalt magyarul Dolhai Attila, Bereczki Zoltán és Mészáros Árpád Zsolt tette ismertté.

Az előadást több vidéki városunkban is láthatta a közönség, például Sopronban, Debrecenben. 2005-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokon is bemutatták az eredeti szereposztással. Ennek az előadásnak rögzítésével DVD is készült. Ezt nézheted meg most itt.

Rómeó és Júlia musical – Operettszínház, Szegedi Szabadtéri játékok 2005

Szereplők
Dolhai Attila – Rómeó
Szinetár Dóra – Júlia
Szabó P. Szilveszter – Tybalt
Bereczki Zoltán – Mercutio
Mészáros Árpád Zsolt – Benvolio
Földes Tamás – Lőrinc barát
Náray Erika – Dada
Csuha Lajos – Capulet
Janza Kata – Capuletné
Homonnay Zsolt – Paris

Alkotók
Rendező: Kerényi Miklós Gábor
Író: William Shakespeare
Díszlettervező: Götz Béla
Jelmeztervező: Velich Rita
Fordító: Galambos Attila
Koreográfus: Duda Éva
Szövegíró: Gérard Presgurvic

https://youtu.be/gXxBrBj5J78

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük