Állatok Világnapja – október 4

Életünk meghatározó szereplői a házi- és haszonállatok, akik boldogabbá teszik az életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják a mindennapjainkat. Erre a különleges kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja (World Animal Day), amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartunk. Célja, hogy felhívja a figyelmet az együttélés szabályaira, a felelős állattartásra és a vadon élő állatok védelmére.

Állatok Világnapja

Állatok Világnapja (World Animal Day) – október 4

Assisi Szent Ferenc, a 13. század elején remete életet él, egyetlen barátai az állatok és különösen a madarak voltak. Egész élete során azt hirdette, hogy nem csak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket, legyen az akár élő, akár életelen. Az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

1931-ben, egy Firenzében tartott környezetvédelmi konferencián merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Október 4.-ét jelölték ki, Assisi Szent Ferenc halálának napját, egyúttal emléknapját is.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Persze a világnap nem azt üzeni, hogy az állatokról csak ezen az egy, kitüntett napon kell gondoskodnunk. Tegyük azt minden nap!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük