Raklap az erkélyen és a kertben

A raklap az erkélyen is egyre nagyobb divat lett. Az olcsó, könnyen elérhető alapanyagból akár saját magunk is ülőalkalmatosságokat, berendezési tárgyakat alkothatunk. Készülhet belőle kanapé, pad, asztal, bárpult, polc, virágtartó és bármi más, amit csak el tudunk képzelni. 

raklap az erkélyen

Raklap az erkélyen

Akár kicsi, akár óriási balkonról beszélünk, csupán a növényektől nem válik otthonossá. Mindenképp szükséges pár berendezési tárgy, ülő alkalmatosság, amik a funkciójuk mellett optikai hatást is kifejtenek.

Nem kell feltétlenül drága dolgokra gondolni. Egyszerű és olcsó kiegészítőkkel is megteremthetjük a megfelelő stílust és légkört. Kényelmet, kellemes miliőt pár raklappal és színes párnákkal is alkothatunk. A pár ezer forintért beszerezhető raklapokat saját magunk is a kívánt színre festhetjük. Természetközeli vagy élénk színekre pingálással különböző hangulatokat érhetünk el.    

A bútorok, az asztalok aljára, lábára görgőket is szerelhetünk, ezáltal könnyen mozgathatóvá válnak.   

Ha virágtartót készítünk a raklapból, akkor legjobb geotextíliát erősíteni a fára. A geotextíliába tegyük a földet és ebbe ültessük a növényeket.  

Fontos, hogy bármit is készítünk, alaposan kezeljük le a fát, hogy ne álljak ki belőle szálkák és ne okozhasson sérülést.

A bútorokat akár élénk színre is festhetjük. A pasztell színre pingálás előnye, hogy a növények színe is jobban érvényesül és az egyszerűen cserélhető kiegészítőkkel, párnákkal kedvünkre variálhatjuk a színek által kialakított hangulatot.

Inspiráló raklap ötleteket a Pinterest albumomban találsz:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük