Így használható sokoldalúan a raklap az erkélyen és a kertben

A raklap az erkélyen is egyre nagyobb divat lett. Az olcsó, könnyen elérhető alapanyagból akár saját magunk is növénytartót, bútorokat, ülőalkalmatosságokat vagy egyéb berendezési tárgyakat alkothatunk. Készülhet belőle ágy, kanapé, pad, asztal, bárpult, polc, virágtartó és bármi más, amit csak el tudunk képzelni. Nézd meg az inspiráló raklap ötletekek, amelyekkel egyszerűen feldobhatod a legkisebb balkont is!

raklap az erkélyen

Raklap az erkélyen

Akár kicsi, akár óriási balkonról beszélünk, csupán a növényektől nem válik otthonossá. Mindenképp szükséges pár berendezési tárgy, ülő alkalmatosság, amik a funkciójuk mellett optikai hatást is kifejtenek.

Nem kell feltétlenül drága dolgokra gondolni. Egyszerű és olcsó kiegészítőkkel is megteremthetjük a megfelelő stílust és légkört. Kényelmet, kellemes miliőt pár raklappal és színes párnákkal is alkothatunk. A pár ezer forintért beszerezhető raklapokat saját magunk is a kívánt színre festhetjük. Természetközeli vagy élénk színekre pingálással különböző hangulatokat érhetünk el.    

A bútorok, az asztalok aljára, lábára görgőket is szerelhetünk, ezáltal könnyen mozgathatóvá válnak.   

Ha virágtartót készítünk a raklapból, akkor legjobb geotextíliát erősíteni a fára. A geotextíliába tegyük a földet és ebbe ültessük a növényeket.  

Fontos, hogy bármit is készítünk, alaposan kezeljük le a fát, hogy ne álljak ki belőle szálkák és ne okozhasson sérülést.

A bútorokat akár élénk színre is festhetjük. A pasztell színre pingálás előnye, hogy a növények színe is jobban érvényesül és az egyszerűen cserélhető kiegészítőkkel, párnákkal kedvünkre variálhatjuk a színek által kialakított hangulatot.

További inspiráló raklap ötleteket a Pinterest albumomban

További csináld magad ötletek az erkély csinosításához

Az erkély, a balkon hangulatát nagyon jól feldobhatjuk sok színes kiegészítőve. A dekoratív kaspók, árnyékolók, függönyök mellett príma választás sok apró darabból álló mozaikkép vagy egyéb mozaikos tárgy. Ezeket akár saját magunk is elkészíthetjük. Mutatom is, hogy hogyan, hisz itt vannak a mozaik készítés trükkjei. 

Amikor a beton virágtartók készítését mutattam be, akkor említettem, hogy a kész virágtartót akár mozaikkal is díszíthetjük. Olvasónk még ennél is egyszerűbb megoldást talált, hogy színes virágtartói legyenek. Most megmutatja, milyen egyszerűen készülhet mozaikkal kirakott kaspó zsalukőből saját kezűleg.

A növényimádóknál hamar eljön az a helyzet, hogy nem tudják mibe ültetni a növényeket. Nincs az a cserép mennyiség, ami meg nem telne újabbnál újabb növényekkel. Színes virágtartó újrahasznosítással akár konzervdobozból is készülhet, de a régi cserepek kidekorálása is jó ötlet. Olvasók mutatnak pár inspiráló ötletet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük