Pénzt és gazdagságot hozó növények

Még, hogy pénzteremtés növényekkel? Ugyan már… Még is mi köze lenne a növényeknek az ember pénztárcájához és gazdaságához? Maximum egy kertész vagy egy virágárus dicsekedhet pénzhozó növényekkel. Vagy talán mégis van valami alapja őseink hiedelmeinek? Egy próbát megér! Íme, a 10 leghálásabb növény, ami gyarapíthatja a pénztárcádat!

pénzt és gazdagságot hozó növények

A Dél-Amerika és Kanada közötti száraz, sziklás területeken őshonos pellepáfrány apró, kerek leveleinek köszönhetően segítheti az anyagi gyarapodást. A világos, jól szellőző helyet kedveli. Vízigénye kicsi, származásából adódóan jól bírja a szárazságot, de a gyökerénél mindig legyen nedves a talaj.

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. A feng shui szerint pénzérmére hasonlító és sűrű, apró levelű növények mind alkalmasak a pénz, a vagyon bevonzására.

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos pénzlevelű pilleának már a neve is jelzi, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve, pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

A Kolumbiából származó Begonia folioának apró levelei révén tulajdonítanak pénzt bevonzó erőt.

A Ficus rubigniosa a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken él. Vonzereje a zöld színű, gömbölyű makk terméseinek köszönhető.

A szobai ciklámen igen kedvelt téli növény. Pénzt a kerek levelei által remélhetünk tőle. Nem kedveli a túlöntözést, hűvös és világos helyet kíván.

A Madagaszkárról világ körüli hódító útra indult korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

A fokföldi ibolya varázsereje szintén a lekerekített leveleiben rejlik. Sok fényt, meleget és párát igényel. Földje mindig legyen kissé nedves.

A pozsgafát pénzfának is hívják, sőt helytelenül majomkenyérfának is. Sötétzöld pozsgás levelei hosszan tárolják a vizet és igen lassan nőnek. Ha szerencsénk van, apró fehér virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek.

Végére hagytam a legnagyobb favoritot, a szerencse bambuszt, ami nemcsak gazdagságot, de szerencsét is hoz a lakásba. A szerencse bambuszként árult növény valójában egy dracéna fajta. Tartása egyszerű: kerüljük a tűző napot és a gyökerei mindig vízben álljanak.

Akár hiszünk a növények csodatévő erejében, akár nem, érdemes növényekkel körülvenni magunkat a lakásban és a munkahelyen. Azon túl, hogy mutatósak és otthonossá varázsolják a teret, javítják a levegő minőségét és nyugalmat árasztanak. Kellemes, virágokkal tarkított környezetben pedig még a munka is hatékonyabb, így garantáltan a pénzteremtés is jobban megy majd. Sok sikert kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük