A világ legszebb virágos kertje – videó

Nem túl rég mutattam Dubai csodakertjét, amelyről nem túl jó véleményt írtam. Nagy örömömre sokan egyetértettetek velem és giccsesnek, túlzónak találtátok. Most hoztam egy fantasztikus ellen példát. Egy csodálatos, természetes kertet Hollandiából, amely méltán viselheti a világ legszebb virágos kertje címet.

Keukenhof, a világ legszebb kertje

A világ legszebb virágos kertje

A hollandiai Lisse városka mellett található, Keukenhof kertet szépsége és mérete miatt méltán tartják Európa kertjének. Az évente több százezer látogatót vonzó virágmezőt egy 15. századi kastély vadászterületén alakították ki.

A 32 hektáros park évente csupán 2 hónapig, március közepétől május közepéig tart nyitva, az év többi részében is erre az időszakra készülnek. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el és több virágos pavilon is várja a látogatókat.

A tavasz valamennyi hírnökét megtalálhatjuk itt, illatozó jácintok, színpompás krókuszok, tulipánok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rododendronok között élvezhetjük a tavasz első napsugarait, illatát.

Ez az a kert, amit minden növényimádónak látnia kell egyszer!

A világ legszebb és legnagyobb tavaszi kertjét, a holland Keukenhofot a két hónapos nyitva tartása alatt több százezren látogatják. A 2018. március 22-től május 13-ig látogatható kert a tavaszi hagymások színpompájával és illatával valamint varászlatos sétaútjaival igazi testi-lelki feltöltődést, kikapcsolódást ígér. Nézd meg, milyen csodálatos Keukenhof!

Keukenhof, a világ legnagyobb tavaszi kertje

A világ legszebb virágos kertje – videó

https://youtu.be/NdVwkXSz-1A

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Attila Tóth szerint:

    A hollandiai kert más mint a Dubai. Nekem mindkettő nagy élményt jelentett a rengeteg gyönyörű virág miatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük