Negyedik tízmilliószoros nap: 2023. november 4

2023 november negyedike egy különleges nap a buddhista tanok követői számára. Ez az utolsó, azaz a negyedik tízmilliószoros nap 2023-ban. Élj a különleges lehetőséggel, és használd csupa jóra a sorsfordító nap tízszeres erővel ható energiáit!

Buddha szobra

Negyedik tízmilliószoros nap 2023-ban

A tibetiek tana szerint minden, amit az évi négy tízmilliószoros nap egyikén teszünk, gondolunk, mondunk, 10 milliószorosan száll vissza ránk. Ez a hatalmas erő lehetőséget ad arra, hogy a jó ég jobbra froduljon. Nem árt tudni azonban, hogy nemcsak a pozitív gondolatok hatnak tízmilliószoros erővel, hanem a visszahúzó, félelmekkel, rosszindulattal teliek is hatványozódnak.

2023-ben a Lhabab Düchen ünnepe, azaz kilencedik holdhó 22. nap november négyre esik. Ezen a napon arra emlékeznek, hogy 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette Őt a Szamszárából való szabaduláshoz. Követői kérésére a Viswakarma isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből.

Ehhez a különleges naphoz is nagyon jól illenek Buddha szavai:

„Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallssz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.”

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük