Mi az a Cyber Monday és mikor van?

Cyber Monday vagyis a Kiber hétfő egy marketing eszköz, amellyel vásárlásra kívánják ösztönözni az embereket. A Black Friday vagy Fekete Péntek után következő első hétfői napot hívják így.

Cyber Monday - Kiber hétfő

Cyber Monday – Kiber hétfő

Ez a marketing eszköz és kifejezés is az Amerikai Egyesült Államokból ered. Azért jött létre, hogy online vásárlásra buzdítsa az embereket. Először 2005 november 28-án mutatatták be egy sajtóközleménnyel és néhány év alatt a legfontosabb nap lett az online vásárlás világában.

Valószínűleg a Hálaadás napja utáni Black Friday sikereit szerették volna meglovagolni és meghonosítani az internetes világban. A november negyedik csütörtökjén tartott nemzeti ünnepet követi a Black Friday, azaz Fekete péntek, amikor elindul a karácsonyi szezon és legfőképp az őrült  vásárlási láz. Ekkor az üzletek hatalmas árekedvzményeket adva csábítják be az embereket a boltokba.

A Black Fridayt követő hétfő, a Cyber Monday. A kiber hétfő jól bevált, az online kereskedők ezen a napon realizálják a legtöbb megrendelést az év folyamán.

Magyarországon még nem igen terjedt el, a webáruhaz is a sokkal ismertebb ée elfogadottabb Fekete péntekre koncentrálnak és ekkor profukálnak hatalmas eladásokat. Bár például a Magyar Telekom egy egész hónapos Cyber novembert hirdetett és időnkét változó kínálattal és hatalmas akciókkal ösztönöz online vásárlásra.

2020-ban november 30-ra esik a Cyber Monday.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük