Márai Sándor: És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!

Márai Sándor köztudottan szerette a természetet. „És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!” – híres mondata az Ajándék című versének kezdő sora. A vers megtanít arra, hogy vegyük észre az élet apró csodáit és örüljünk a bennünket körülvevő szépségeknek.

Kányádi Sándor: Novemberi szél

Márai Sándor: És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!

És mégis, ma is, így is,
örökké mennyit ad az élet!
Csendesen adja, két kézzel,
a reggelt és a délutánt,
az alkonyt és a csillagokat,
a fák fülledt illatát,
a folyó zöld hullámát,
egy emberi szempár visszfényét,
a magányt és a lármát!
Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,
minden napszakban,
minden pillanatban!
Ajándék ez,
csodálatos ajándék.
A földig hajolok,
úgy köszönöm meg.

További Márai Sándor idézetek

Márai Sándor szavait egyszerűen nem lehet megunni. Életigenlése és életbölcsessége olyan elemi erővel tör ki a mondandójából, hogy még az is elszégyeli magát, aki másként gondolkodott. Szerintem ezek a legszebb idézetek tőle a természetről!

Márai Sándor idézeteket gyakran osztok meg itt a blogon. Ezek a hosszabb szövegrészből kiragadott gondolatok önmagukban is megállják a helyüket. Elgondolkodtatnak, tovább gondolásra ösztönöznek. Márai Sándor: Az élet értékéről szóló idézete a Füveskönyvből is pont ilyen.

Szalad az idő, így itt a virágos hónapok sorozatom újabb része. Június az első nyári hónapunk, június 1-vel kezdődött el a meteorológiai nyár. A kertek, a rét, az erdő csupa virág, az egynyári virágok ekkor mutatják legszebb formájukat. A gyönyörű virágokkal teli júniusi virágos videó mellé Márai Sándor: Megtelt a kert című idézetét hoztam.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük