Virágos június videó – Márai Sándor: Megtelt a kert

Szalad az idő, így itt a virágos hónapok sorozatom újabb része. Június az első nyári hónapunk, június 1-vel kezdődött el a meteorológiai nyár. A kertek, a rét, az erdő csupa virág, az egynyári virágok ekkor mutatják legszebb formájukat. A gyönyörű virágokkal teli júniusi virágos videó mellé Márai Sándor: Megtelt a kert című idézetét hoztam. 

Csernus doki szavai nőknek

Márai Sándor: Megtelt a kert

„Most megtelt a kert. Ez az ő pillanata, a nagy bemutató, a díszelőadás. Minden és mindenki a helyén. A páfrányok izgatott ünnepélyességgel állanak sorfalat a tündéri rózsának, a lámpalázas szegfűnek, az izgalomtól halott sápadt liliomnak. Megtelt a kert az egyetlen tartalommal és értelemmel, amely létének oly titkos és oly köznapi értelme. Megtelt a kert valamivel, amelyen egyszerre dolgozott a kertész és a fátyolkabogár, a szél és az eső, Isten és a méhek. Titokzatos munka volt. Éjjel és nappal szőttek és illesztgettek, kreáltak és idomítottak a kertben, hónapokon át. Most itt van, teljes érettséggel, s nincs semmi célja. Nem akar hasznos lenni. Csak lenni akar – nagy tanítás ez! Érted?”

Júniusi virágos videó

Június hónapunk Junó római istennőről kapta a nevét, aki Jupiter felesége volt. A 18. századi nyelvújítók szerint a június: termenes.

A horoszkóp csillagjegyei közül júniusra esik:
Ikrek (május 21-június 20.) és
Rák (június 21-július 20.)

Nézd meg az olvasói fotókból készített videót is!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük