Kiskerti szerszámok és a téliesítés: hogyan készüljünk fel a hidegre?

Bár pár hete még javában tombolt a nyár, és még csak most köszönt be szépen lassan az őszi időjárás, nem árt már ilyenkor számba vennünk azokat a kiskerti szerszámokat, amelyekre a tél eljövetelével szükségünk lehet. A kert ugyan sokkal színesebb nyáron, de a nagy havazások idején is akadhat benne teendő. A mostani bejegyzésünkben adunk pár tippet, amiket a tél közeledtével érdemes figyelembe venni, és szemezgetünk azon kiskerti szerszámok között, amelyek ilyenkor is jó szolgálatot tudnak tenni.

Kiskerti szerszámok és a téliesítés
Gardening tools on a wooden table

Készüljünk fel a kertünk téliesítésére!

A téliesítés minden kertben nagyon fontos, hogy egyes szerszámainkban, berendezéseinkben a nagy fagyok ne tudjanak kárt tenni. Érdemes ilyenkor figyelmet fordítani a kerti szivattyúinkra. Ezek téliesítése nem nagy feladat, cserébe jelentősen meghosszabbíthatjuk az élettartamukat. Emeljük ki a kútból, távolítsuk el belőle a vizet és a tavasz beköszöntéig tároljuk száraz helyen. Ugyanígy szabaduljunk meg benzines gépeink felesleges üzemanyagától: addig futtassuk őket, amíg el nem használunk valamennyi hajtóanyagot.

A nem használt kiskerti szerszámok felől is érdemes gondoskodni. Legjobb, ha ezeket is száraz helyen tároljuk, lehetőleg egy polcon vagy egy állványon. Fontos, hogy fa fogantyúk ne érjenek a talajhoz, az őket ért nedvesség ugyanis komoly károkat tehet bennük.

Télen is hasznos kiskerti szerszámok

A gereblye szerepét a téli hónapokban a hótoló veheti át. Egy kézi kerekes hótoló kiváló szolgálatot tud tenni, ugyanis a segítségével gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel varázsolhatjuk tisztává és járhatóvá a kertünket. A kézi fűrész nemcsak akkor lehet a hasznunkra, ha fával fűtünk, de vannak bizonyos gyümölcsfák, amelyek metszését szintén ilyenkor kell elvégezni. 

Jó társunk lehet ilyenkor egy fejsze is. Azon túl, hogy a gyümölcsösünk megóvásában is segítségünkre lesz, december vége közeledtével akár a karácsonyfa talpba történő méretre szabásához is használhatjuk ezeket a kiskerti szerszámokat. Tehát érdemes befektetni néhány minőségi darab beszerzésébe.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük