Csodálatos bonsai kiállítás Japánban

Csodálatos bonsai kiállítás fotóit kaptuk Japánból Tóth Enikő olvasónktól. Sok a félreértés a bonsainok körül. Van aki speciális, különleges növényeknek gondolja őket, mások pedig azon lepődnek meg, hogy a mininövények képesek virágba borulni. A csodálatos videó bemutatásán túl most ezeket a tévhiteket is eloszlatom és elmondom mi a bonsai valójában.

Csodálatos bonsai kiállítás Japánban

 

Hoztam nektek egy kulonlegességet. Japánban járva egy hiroshimai kert egyik teaházában épp egy bonsai kiállítás nyílt. Olyan gyönyörű! 🌺🌺🌺 – ajánlotta a figyelmünkbe a gyönyörű fotókat Tóth Enikő.

Mi a bonsai?

A japán virágrendezés művészete, az ikebana után ideje megismeskedni a bonsainokkal is.

A tálban, lapos edényben nevelt bonsait sokan egy külön növényfajnak gondolják. Valójában sokféle növényből kialakítható forma. Leegyszerűsített megfogalmazásban a bonsai a természet miniatűr ábrázolása, általában egy öreg fa, vagy facsoport kicsinyített, élethű mása.

Tévhit az is, hogy a bonsaik nevelése természetellenes. A növényt nem sanyargatják, nem használnak különféle vegyszereket azért, hogy kicsi maradjon. A növényt szakértelemmel és gondoskodással nevelik, a genetikai állománya ugyanaz marad. A növény törekszik a fajfenntartásra, ezért fajtától függően virágba borul és termést is hoz. A nevelés sikere a metszésben és a megfelelő mennyiségű tápanyag biztosításában rejlik.

A bonsai-nevelés évszázados hagyomány, Kínából és Japánból származó természetközeli kertészeti kultúra. Legfőbb mestereit művészekként tisztelik. Japánban egy életfilozófia: az ember és természet harmóniáját szimbolizálja. Egy család vagy közösség generációkon keresztül odaadó gondoskodással nevelgeti a növényt egészen fiatal korától.

Úgy tartják, hogy a bonsai-nevelés megtanít a természet megértésére, szeretetére, és békét varázsol az ember szívébe.  

Csodálatos bonsai kiállítás videón

Nagyon köszönöm a csodálatos fotókat Tóth Enikőnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük