Kínai üveghíd csakis bátraknak

Az üveghidak egyre népszerűbbek Kína hegyvidéki üdülőhelyein, ahol ezzel is próbálják magukhoz csalogatni az újdonságot és kalandot kereső turistákat. Egyes helyeken különböző trükkökkel próbálják izgalmasabbá tenni az élményt. Annak a férfinak biztosan feledhetetlen lesz, aki a hatalmas szél után összetört hídon rekedt 100 méter magasságban. Nézd meg videón, milyen félelmetes is tud lenni egy kínai üveghíd. 

kínai üveghíd

Kínai üveghíd

Az üveghidak népszerűségét jól mutatja hogy gomba mód szaporodnak. Kínai Geológiai Múzeum 2016 végi adatai szerint akkor legalább 60 üvegpadlós függőhíd létezett vagy volt épülőfélben Kína-szerte.

Az üvegpadló miatt a híd láthatatlannak tűnik, és a gyalogosoknak az az érzésük, hogy a levegőben sétálnak, szárnyalnak a felhők. A magasságtól félőket azonban igencsak próbára teszi az ilyen hídon való áthaladás.

A turisták igényeinek minél jobb kiszolgálása érdekében újabb és újabb újításokkal rukkolnak elő az épülő kínai üveghidaknál. A csak a legmerészebb és legbátrabb turisták mernek például végig haladni a hatalas szikla szirtjén végig húzódó üveghidon. 

A Taihanshan -hegy közelében az 1180 méter magasan vezető üvegpadlós hidon pedig egy trükk segítségével olyan illúziót keltettek, mintha megrepedne az üveglap. Valójában a „repedések” megjelenése vonzerő vagy különleges hatás, módja annak, hogy ismét teszteljék a gyalogosok bátorságát. Ez olyan jól sikerült, hogy az üzemeltetőknek közleményben kellett tisztázniuk, a híd valójában teljesen biztonságos.

Repedezett üvegpadlós híd – videó

Széttört üveghíd Kínában

2021 májusában megtörtént az, amire senki sem számított. Az orkán erejű, 150 kilométer/órás sebességet is elérő széllökések felkapták, elfújták és összetörték a Lungcsing város melletti függőhíd több üvegpaneljét, ezért egy férfi a 100 méter magas hídon rekedt.

Végül a tűzoltóság, a rendőrség, az erdészet és az idegenforgalmi hivatal munkatársai hozták le hosszú órák elteltével. A turistát kórházba szállították, ahol pszichológusok segítenek neki feldolgozni a nagy ijedtség okozta traumát.

Természetesen erről is van videó

https://youtu.be/YevX8YXtWyM

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük