Trópusi orchideafarm a magyar határ mellett

Tudtad, hogy nem kell messziföldre utaznod ahhoz, hogy egy trópusi orchideafarm virágcsodáiban gyönyörködhess? Ertl Mónika olvasónk a Lenti melletti, már Szlovéniában található Dobronak orchidea házában járt és innen küldött képes beszámolót számunkra.

Trópusi orchideafarm Szlovéniában

Trópusi orchideafarm a magyar határ mellett

„Dobronakban jártunk az Orchidea Farmon, készítettem fotókat is és összeszedtem a gondolataimat, hátha segítségül szolgálhat annak, aki szeretne ellátogatni oda.

Szlovéniában Dobronak községben található az Orchidea Farm. A legközelebbi magyar település Lenti, innen kb. 15 perc alatt lehet átérni autóval.

A belépőjegyek ára egységesen 5 Euró, ami távozáskor levásárolható, de csak egy termékre, a jegyeket nem lehet összevonni.

Árusítanak orchideákat, a legolcsóbb II. osztályú 4 Euró volt, de volt 7.- 9.- 15.- és egészen nagy exclusíve kaspós, nagyon drága virág is.

Lehet kapni kaspókat, orchidea földet, mini orchideát, és még vágott szálas orchideát is, de csak lepkeorchideát (phalaenopsist).

Nagy parkoló található az üvegház előtt, van egy kisebb játszótér is a gyerekeknek. Könnyen megközelíthető, több helyen, jól láthatóan ki van táblázva.

Mi három éve jártunk már itt, akkor érdekesebbnek tűnt a számunkra, sajnos fejlődést azóta nem láttunk. Sok növény nincs név táblával ellátva, így egy laikus nem tudja beazonosítani azokat. Több kipusztult növény is volt, néhány helyre cseréppel együtt beállítottak orchideákat. Fényképezni a napsütés és az üvegház miatt elég nehézkes volt.

Menet közben meg lehet tekinteni az üzemet is egy üvegen keresztül, ahol bepillantást nyerhetünk, hogyan csomagolják a több ezer növényt.

A pénztárnál beszélnek magyarul is, és nagyon segítőkészek, kedvesek az eladók. Mozgássérültek is meg tudnak mindent közelíteni, akadálymentes a hely.”

Nagyon köszönöm a tartalmas beszámolót és a fotókat Ertl Mónikának!

Trópusi kert videón

Nekem is volt szerencsém eljutni a természet rengeteg csodáját bemutató helyre, amiről beszámolót is készítettem a Közel és távol utazós blogomon.

Szokásomhoz híven rengeteget fotóztam a trópusi kertben, így nem maradhatott el a videó készítése sem. Bár nem képes visszaadni a személyes látogatás élményét, de kedvcsinálónak, pár perces kikapcsolódásnak megteszi.

Orchideafarm videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük