Havas tavasz – videó az áprilisi havazás utáni kiskertekről

Az ország egyes részein beköszöntött áprilisi havazás a kiskertek lakóit is alaposan megtréfálta. A színes virágfejek alig tudtak kikukucskálni a fehér hólepel alól. Havas tavasz videó ezt a nem mindennapi jelenséget mutatja be. 

havas tavasz

A hirtelen ránk köszöntött hideg és havazás miatt a Burjánzó balkonok és kertek Facebok csoportot is elárasztották a szebbnél szebb fotók és az aggodalmaskodó kérdések. Mindenki próbálja találgatni, vajon mennyire viseli meg a növényeket a hólepel és a vele együtt járó hideg. Ez utóbbi pár nap múlva kiderül. A fotók pedig még így is mesések.

A havas tavasz nem is annyira ritka, mint gondolnák ugyan ilyen volt 2013 és 2017 tavasza is. Lehet, hogy 4 évente ismétlődik.

A március közepi meleg napokban sok emberre rátör a hurrá optimizmus és sokan már a leandereket, muskátlikat is kirakták a szabadba. Bár néhány tapasztalt kertészkedő társammal próbáltunk mindenki türelemre inteni, soakn fittyet hánytak erre.

Mondanom sem kell, napjainkban egyre  több kérdés érkezik arra vonatkozóan, hogy mit lehetne tenni az elfagyott virágokkal. Szerinted?

Magam részéről még továbbra is mindenkit türelemre intek, hisz még ezután is lehetnek fagyok és hózáporok. Gondolj csak a májusi fagyos szentekre is!

Havas tavasz – videó

Nézd meg a csodás videót, amit a 2017 április 19-i havazás után készítettem az olvasók behavazott kiskertjeinek fotóiból!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük