Itt vannak a varázserejű növényi amulettek

Őseink hittek abban, hogy bizonyos növények varázserővel rendelkeznek. A lóheréről mindenki tudja, hogy a szerencse szimbóluma. De mi a helyzet a levendulával vagy a fokhagymával? Azoktól mit várhatunk? Máris mutatom, itt vannak a varázserejű növényi amulettek!

két fenyőtoboz egy ágon

Varázserejű növényi amulettek

Az állati talizmánok után épp ideje a varázserejű növényekkel is foglalkozni.

Fenyőtoboz

A fenyőtoboz az egészség és a hosszúélet szimbóluma.Ha fáradtnak érezzük magunkat, nyomjuk a tobozt erősen a testünk egy pontjához, és érezni fogjuk az élénkítő hatását.

Fokhagyma

A fokhagyma megvéd a gonosz erőktől, a néphit szerint a vámpíroktól. A titok nyitja az illatában rejlik, állítólag nagyon hasonlít a villámláskor keletkező kisülés szagához.

Gesztenye

Ha pénzérmét teszünk a gesztenye mellé, nemcsak szerencsében lesz részünk, hanem még egy megoldhatatlannak látszó problémának is erőfeszítés nélkül a végére járhatunk.

Kamilla

A kamilla a szerencsejátékosok védelmezője ősidők óta. Már játék közben is szerencsét hoz. Akár szárított akár friss formában hordhatjuk magunknál.

Kukorica

A kukorica szemeket kis zacskóban tegyük a zsebünkbe vagy a táskánkba, mert pénzt fialhatnak, meglehetősen sokat.

Levendula

A levendula nemcsak az egyik legkedveltebb dísznövény, de hasznos gyógynövény is, többek közt alvást sagítő hatással. Az illatos növényről úgy tartják, valóra váltja az álmokat is. Ha a párnánk alá helyezzük, és elalvás előtt a vágyainkra koncentrálunk, hamarabb tljesülnek.

Majoranna

A majorannát Vénusszal társítják, ezért ha szerlmet, férjet keresünk, a lakás minden szegletébe tegyünk belőle néhány ágacskát egy kis tálkába.

Négylevelű lóhere

A fehér here (Trifolium repens) négylevelű változata az európai kultúrkörben a szerencse egyik szimbóluma. Az alapvetően három levelű növényen igen ritka a négy vagy ennél több – akár 5-7 – levél, ezért ruházhatták fel a négylevelű lóherét szerencsehozó tulajdonságokkal. Akár szárított akár friss formában hordhatjuk magunknál.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük