Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van

Közeleg a halottak napja, amikor még többet gondolunk eltávozott szeretteinkre. Bár ezt a napot lehetne szebben is híni. Müller Péter például azt mondja, hogy „Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van”.  Neked is ajánlom szeretettel a sorait, mert szinte minden egyes szava lélekemelő.

halottak napja nincs

Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van

NINCS HALÁL. És nincsenek HALOTTAINK. Mindenki él, csak nem itt, hanem ott. Tovább ment. Átköltözött. Akit szeretsz, az VAN. Szándékosan nem azt mondom, hogy akit „szerettél” – mert a szeretet nem múlik el soha. Gondolj rá, idézd meg magadban a lényét – s ő is azt teszi majd, mert ha valóban szeretitek egymást, összeköt benneteket az Aranyfonál.

Csak arra kérlek, ha anyádat, apádat, vagy nagyszüleidet idézed meg, ne öregemberként gondolj rájuk, mert nem azok! A lélek világában nincs elmúlás, így öregség sincs. Fiatalok ők. Ahogy lelked mélyén te is fiatal vagy. Akkor is, ha a tükör nem ezt mutatja. A rózsa csak a kibomlott Rózsa – a hervadó már nem az. Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van, amikor a földön élők az eltávozottakra, az eltávozottak pedig ránk, földön élőkre gondolnak. És azt gondolják rólunk: „Szegénykék, nekik még nagyon nehéz!”…

Na, most hogy látod? Van halottak napja vagy nincs? És mindenszentek napja? És halloween?, hogy ez se maradjon ki a sorból?

További Müller Péter idézetek

Müller Péter Sziámi: Jobban hiányzol, mint valaha kezdetű idézete Békés Itala Szaltó mortále c. nagylemezére készült. Müller Péter Sziámi magyar költő, dalszerző, énekes, filmrendező, kulturális szakember. A magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyéniségeként tartják számon.

A szeretetről és az anyaságról kevesen tudnak olyan szívhez szólóan írni, mint Müller Péter. Anyák napjára az ó gondolatait hoztam. Szerintem ezek a legszebb idézetek az anyaságról.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Bogdán Zsóka szerint:

  Kedves Jucó!
  Csodásan válogattad össze…ezekre a napokra vonatkozó gondolatokat,…verseket.
  Müller Péter írása valóban lélekemelő, sőt annál is több.
  Olyan igaz, amit írt, hogy a szeretet nem múlik el soha, és az „Aranyfonál” összeköt szereteteinkkel.
  Köszönöm Neked, hogy olvashattam.
  Zsóka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük