Hagyományos inka hídépítés videón

Az Inka Birodalom ugyancsak 400 évig tündökölt, de nagyon sok csodálatra méltó dolgot hagytak ránk. Legismertebb és legnépszerűbb az Andok magas csúcsai között felépített és romjaiban ma is látogatható Machu Picchu. Ma élő utódaik hűen őrzik a hagyományokat. Hoztam egy fantasztikus videót, ami bemutatja, hogy folyik a hagyományos inka hídépítés. De sokkal többet mesél ennél. Megmutatja, mi mindenre képes pár lelkes ember az összefogás erejével, leleményességgel és a hagyományok ápolásával. 

Hagyományos inka hídépítés az Inka Birodalomban és Machu Picchu

Hagyományos inka hídépítés

Az inka név eredetileg a kecsuák egyik törzsének az uralkodóját jelölte, ma már azonban az általa uralt egész birodalom népét és kultúráját ezzel a névvel jelölik. Az inkák rövid története a 12. században kezdődött, virágkoruk azonban 1533-ra, a spanyol gyarmatosítók megjelenésével végett ért.

Machu Picchu (ejtsd: macsu pikcsu, kecsua nyelven a. m. „Öreg csúcs”) az egykori Inka Birodalom romvárosa az Urumba folyó egyik kanyarulatát uraló gránithegy leltőin. Az Andok hegyláncai között, egy csaknem megközelíthetetlen hegynyergen megbúvó kis erődített várost 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király (1438-1471) parancsára építettek klasszikus inka építéstechnológiával.

Az inkák úgy tartják, hogy az ember kötelessége a természet megőrzése és megvédése, valamint az emberek és a természet közötti kölcsönösség fenntartása.

De jó is lenne, ha a nagyhatalmak teljhatalmú urai is hasonlóan gondolkodnának és cselekednének!

Q’eswachaka-híd építése hagyományosan – videó

Peruban a mai napig őrzik az őseik hagyományát, a Q’eswachaka-hídat a mai napig a régi inka módszerrel építik újjá évente.

https://youtu.be/k2oRoDXWpLQ

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük