Fésűs Éva: Tulipán

Fésűs Éva: Tulipán című versét ajánlom szeretettel az egyik legkedveltebb tavaszi virágról, a gyönyörű és változatos színekben és formákban pompázó tulipánról.

tulipánok

Fésűs Éva: Tulipán

A tulipánon átsütött a nap,
ráhullt a hajnal drága fényesője,
s a rózsás árnyat úgy ernyőzte szét,
hogy fellobbant a pázsit selyme tőle.

A méhecskedongásos kert ölén
pirosan izzott melegmézű kelyhe,
ágaskodott a boldog tulipán,
hogy még jobban az ég felé emelje.

Úgy éreztem, felém is integet,
amint a rezgő szellő simogatta,
elég magasra tartom-e szívem,
hogy átsüssön az élet fénye rajta?

További olvasnivalók a tulipánról

A rózsa mellett a tulipán az egyik legkedveltebb virág. Annak ellenére, hogy nálunk csak tavasszal nyílik, szinte minden évszakban kapható és nem is aranyárban, mint ahogy a középkorban. Ismerd meg, mit üzen a tulipán, azaz mi a tulipán szimbolikája, mi az egyes tulipán színek jelentése!

A virágimádatukról ismert hollandok sem tétlenkedtek a karantén alatt sem, már el is érhető a világot megrengető újdonságuk: a mikroban kinyíló tulipán. Nézd meg videón, milyen egyszerűen és gyorsan lesz a virághagymából csodálatos virágszál!

Mióta az eszemet tudom, szeretem Bródy János szövegeit. Önmagukban, zene nélkül, versként is megállják a helyüket. Zene és az előadó csodálatos hangja aztán rátesz még egy lapáttal. Rengeteg csodálatos tulipános fotóm van, így adta magát, hogy Bródy János: Hej, tulipán, tulipán című dalából készítsek egy videót az idei Föld napjára. A dalt a fantasztikus Koncz Zsuzsa adja elő.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük