Endrődi Sándor: A szeretetről

A szeretet az egyik legszebb és legmélyebb emberi érzelem, amely képes átalakítani és megerősíteni mindazt, amit életünkben tapasztalunk. Ez az érzés nem csak szavakban kifejezett, hanem tettekben és hozzáállásunkban is megnyilvánuló, erőteljes energia. Endrődi Sándor: A szeretetről című verse is erről szól.

Valentin-nap

Mi a szeretet?

A szeretet összeköti az embereket, megteremtve az összetartozás és a bizalom erős kötelékét. Ez az érzelem támogatja és inspirálja egymást, arra sarkallva, hogy legjobbat hozzuk ki magunkból és másokból egyaránt.

A szeretet a befogadás és az elfogadás forrása, amely lehetővé teszi számunkra, hogy feltétel nélkül elfogadjuk egymást olyannak, amilyenek vagyunk. Ez az érzés bátorít minket, hogy megmutassuk a sebezhetőségünket és az igazi önmagunkat, hiszen a szeretetben rejlik az erő, ami segít áthidalni az akadályokat és megtalálni a közös pontokat másokkal.

A szeretet gyógyító ereje felülmúlhatatlan. Meggyógyítja a sebeket, megnyugtatja a lelkeket és felszabadítja a szíveket. Ez az érzelem az empátia és a megértés alapján nyugszik, és általa érezzük magunkat igazán közel másokhoz.

Végül, a szeretet egy olyan érzés, amely folyamatosan táplálja és gazdagítja a lelkünket. Ez az érzés az élet legmélyebb örömeit hozza el számunkra, miközben állandóan emlékeztet bennünket arra, hogy minden kapcsolatunkat és minden pillanatunkat értékelnünk kell, hiszen a szeretet az, ami igazán értelmet ad az életünknek.

Endrődi Sándor: A szeretetről

Valakit, valamit szeretni kell.
Istent, szülőföldet, hazát.
Kinek lelkében nincs szeretet:
Az élete csupa pusztaság.

Valakit, valamit szeretni kell.
Nyíló virágot, kék eget,
Minden koldusnál százszor koldusabb,
Ki senkit, semmit nem szeret.
Valakit, valamit szeretni kell.

Jók vagyunk, ha szeretünk.
Az Isten a szeretet tüzét
Szövet nélkül adta nekünk.
Valakit, valamit szeretni kell.

Hogy szívünk boldogabb legyen,
Kivert kutyánál is gazdátlanabb
Az ember, hogyha szívtelen.

Valakit, valamit szeretni kell.
A szerető szív tündököl.
S Isten világa örök éj marad
Annak, ki mindent csak gyűlöl.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük