Egyre bővül a burkoló anyagok kínálata

Az elmúlt évtizedekben a burkoló anyagok tekintetében hatalmas választék jött létre az lakástulajdonosok örömére. Bár a sokszínűség olykor jelenthet némi terhet, hiszen a választás ennél fogva bonyolultabb lesz. Mindenesetre érdemes kellő alapossággal megfontolni, hogy milyen termék és pontosan hová kerül telepítésre. A költségek is gyakran meghatározó tényezők, akárcsak a kinézet, valamint a tartósság. Összességében elmondható, hogy az évtizedeken keresztül kitartó burkoló anyagok megérik a nagyobb befektetést, hiszen a megtérülés garantált. De melyek lehetnek ezek a valóban tartós kivitelek?

természetes burkoló anyagok különböző színekben

Méltán népszerűek a természetes burkoló anyagok

Csoportosítás tekintetében választani lehet a külső és belső, illetve a hideg és meleg burkolóelemek közül. Ezek anyagukat tekintve készülhetnek fából, téglából, égetett kerámiából, betonból, műanyagból, bőrből, gumiból és még sok más komponensből. A hagyományos mázas csempelapok még mindig keresettek a piacon, de ezeket lassan felváltják a természetes burkoló anyagok, amilyen a márvány, gránit, bazalt és hasonlók. Ezen kivitelek rendkívül ellenállóak és sajátos színvilággal rendelkeznek, ami méltán dobogtatja meg az emberek szívét. A kopásállóságuk jeles, valamint csiszolással gyakran felújíthatók. Többféle méretben készülnek, így igény szerint lehet válogatni a különböző változatok között. 

Burkoló anyagok a szabadban és beltérben

Koránt sem mindegy, hogy melyek azok a burkoló anyagok, amik a szabadban kerülnek felhasználásra. Ezeknek ugyanis muszáj ellenálljanak az természeti hatásoknak. Ennél fogva a faburkolatok, amilyenek a különféle lambériák, nem ajánlottak. A műanyag típusokból is csak azok, amik biztosan el vannak látva UV védelemmel. Leginkább beton, műgyanta, valamint kő burkoló anyagok alkalmazhatók nagy sikerrel. A lakás belső része ezzel szemben már sokkal védettebb, így ide a parketták, lambériák, laminált padlók is remekül passzolnak. Azon helyiségekben ugyanakkor, amelyek ki vannak téve jobban a nedvesség hatásának, akárcsak a konyha és fürdőszoba, megint csak okosan érdemes dönteni a tartósság érdekében. A kerámiacsempék, vinyl padlók itt remek hatást keltenek. 

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük