Boldognak lenni – Ferenc pápa szavai a boldogságról

Belegondoltál már, hogy mit jelent boldognak lenni? Az értelmező kéziszótár szerint boldog, aki lelkileg megelégedett, örömteli (személy, csoport), aki sikeresen halad a célja felé, és eredményeket ér el, emiatt tartós örömöt érez. Külön napja is van a mindenki által vágyott érzésnek: március 20-a a Boldogság világnapja. Különleges idézetet hoztam erre a napra. Ferenc pápa megfontolandó gondolatai után most azt is megtudhatod, hogyan vélekedik a katolikus egyházfő a boldogságról.

Ferenc pápa a pápamobilon

Boldognak lenni – Ferenc pápa szavai a boldogságról

„Lehetnek hibáid, szoronghatsz, sőt dühös is lehetsz, de ne felejtsd el, hogy az életed a világ legnagyobb vállalkozása. Csak te állíthatod meg a kudarcot. Olyan sokan értékelnek, csodálnak és szeretnek téged. Ne feledd, hogy boldognak lenni nem arról szól, hogy viharmentes az ég, balesetmentes út, erőfeszítés nélküli munka, csalódások nélküli kapcsolat.

Boldognak lenni azt jelenti, hogy erőt találsz a megbocsátásban, reményt a csatákban, biztonságot a félelemben, szeretetet a viszályban. Nem csak a mosolyt kell élvezni, hanem a szomorúságot is. Ez nem csak a siker ünnepléséről szól, hanem a kudarcokból való tanulásról is. Nem csak arról van szó, hogy boldognak érzed magad a tapstól, hanem arról is, hogy boldog vagy névtelenül. Boldognak lenni nem a sors végzete, hanem teljesítmény azoknak, akik tudnak önmagukban utazni.

Boldognak lenni annyi, mint abbahagyni áldozatnak érezni magad, és a saját sorsod szerzőjévé válni. ” Sivatagokban sétál, de képes megtalálni az oázist a lélek mélyén. Minden reggel hálát adok Istennek az élet csodájáért. Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy félsz az érzéseidtől, és tudsz magadról beszélni. Legyen bátorságod meghallani a „nem”-et, és bízz a kritikában, még akkor is, ha az indokolatlan. A gyerekeid csókolózása, a szüleid ölelése, a barátaiddal költői pillanatok, még akkor is, ha bántanak minket.

Boldognak lenni annyi, mint hagyni, hogy a mindannyiunkban élő lény szabadon, örömtelien és egyszerűen éljen. Megvan benned az érettség, hogy azt tudd mondani: „Hibáztam”. Van bátorságod bocsánatot kérni. Van értelme azt mondani, hogy „szükségem van rád”. Az a képesség, hogy kimondd, hogy „szeretlek”. Váljon az életed a boldogság lehetőségeinek kertjévé… hogy tavasszal az öröm szerelmese, télen pedig a bölcsesség szerelmese legyen.

És amikor hibázol, kezdd elölről. Mert csak akkor leszel szerelmes az életbe. Rá fogsz jönni, hogy a boldogság nem tökéletes életed. De használj könnyeket a tolerancia öntözésére. Használd a vereségeidet a türelmed edzésére.

Használd a hibáidat a szobrász derűjével. Használd a fájdalmat, hogy ráhangolódj az örömre. Használd az akadályokat, hogy kinyisd az intelligencia ablakait. Soha ne add fel … Mindenekelőtt soha ne add fel azokat, akik szeretnek téged. Soha ne add fel a boldogságot, mert az élet egy hihetetlen látványosság.”

További idézetek Ferenc pápától

A Ferenc pápa idézetek, amelyeket ma hoztam hívő és nem hívő emberek részére is fontos üzenetet hordoznak. 


.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük