Beköszöntött a kínai hold újév – elkezdődött a Tigris éve

2022. február 1-én beköszöntött a holdújév Kínában és ezzel kezdetét vette a Tigris éve. Az új év mindenki számára szerencsének ígérkezik, de különösen a Patkány, a Majom, a Disznó és természtesen a Tigris években születettek érezhetik kiváltságosnak magukat. A Tigris a leköszönő Bivalyt követte és egészen 2023. január 21-ig tart uralma. Ekkor veszi kezdetét ugyanis a Nyúl éve.

Tigris éve

Elkezdődött a Tigris éve

A kínai újév, másnéven Holdújév egész Kelet-Ázsiában a legnagyobb ünnep, így az egész emberiség negyede része ünnepli. A kínai újév dátumát számításokkal határozzák meg, évről évre más napra esik. A kínai újév napja a Gergely-naptár szerinti február 4-hez legközelebb eső újhold napja, így mindig január 21. és február 21. közötti dátumra esik.

A kínai horoszkóp 12 állatövi jegyet különböztet meg, melyek évenként váltják egymást. A születési dátumunk határozza meg, hogy melyik állat az uralkodó jegyünk.

2021. február 12-től a Bivaly éve volt, ezt váltja most a Tigris éve, ami 2023. január 21-ig tart, ekkor veszi kezdetét majd a Nyúl éve

A holdújév ünneplésének nagy hagyománya van. Az új év kezdete tavaszünnep is, a tavasz kezdetét is ünneplik vele. A nagycsaládok tagjai összegyűlnek, hogy hatalmas lakomával együtt ünnepeljenek és megajándékozzák egymást. Hagyományaikkal elbúcsúztatják az óévet, és biztosítják a szerencsét az új évre.

A Tigris éve mindenki számára szerencsének ígérkezik, de különösen a Patkány, a Majom, a Disznó és természtesen a Tigris években születettek érezhetik kiváltságosnak magukat. Nekik különösen a kezükre játszik a sors, és megvalósíthatják az álmaikat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük