Adventi angyalok üzenete

Az adventi időszak fontos hírnökei az angyalok. A Bibliában az angyalok Isten küldöttei, feladatuk az isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, védelme. Az angyalok Isten teremtményei, erejük és hatalmuk által magasabbrendűek az embernél. Jó és rossz angyalok egyaránt léteznek, de természetesen jó embrekhez csak a jó angyalok látogatnak el. Olvass tovább és tudd meg, mit üzennek az adventi vasárnapok angyalai a négy adventi hétvégére!

adventi angyalok

Adventi angyalok üzenete

Az angyalok a zsidó, a keresztény és az iszlám hitvilágnak is fontos szereplői, de már pogányoknál is megjelentek. A keresztény Biblia szerint az angyalok örökké létező, természetfölötti lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonlóan személyiséggel, vagyis intelligenciával, beszédkészséggel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek, képesek megjelenni a földön.

Az angyalok között a legelőkelőbb helyet a főangyalok, más néven arkangyalok foglalják el, ők Isten hírvivői. A zsidó és a keresztény vallás egyaránt hét, míg az iszlám négy arkangyalt ismer.

Első adventi vasárnap: Kék angyal

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Az angyal először szól, s keresni kezdi azokat, akik megtudják és megakarják hallgatni őt.

Második adventi vasárnap: Piros angyal

A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

Harmadik adventi vasárnap: Fehér angyal

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

Negyedik adventi vasárnap: Lila angyal

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

Légy tehát nyitott, tárd ki a szemed, hegyezd füled és halld meg az angyalok szavát. Segíts nekik elhozni a békét, a szeretetet, a boldogságot és az új életet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

 1. Bogdán Zsóka szerint:

  Csodálatos volt az írásod kedves Juco.

  Örülnék, ha sok ember olvasná, és a lelkében, szívében
  megőrizné örökre!

 2. Bogdán Zsóka szerint:

  Nagyon köszönöm az angyalkákról írt soraid.
  Csodás volt.
  Valóban a tiszta szív, szeretet ami a legfontosabb az Életen!

  Szeretettel üdvözöllek:
  Zsóka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük