Zilahy Lajos: Pillanat

Zilahy Lajos: Pillanat című idézete mindig aktuális, örökérvényű gondolatokat fogalmaz meg. Zilahy Lajos (Nagyszalonta, 1891. március 27. – Újvidék, 1974. december 1.) magyar író, publicista, filmrendező, forgatókönyvíró és producer, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, emigrációjában amerikai állampolgár.

Zilahy Lajos: Pillanat

Zilahy Lajos: Pillanat

Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a borosasztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket.

További hasonló olvasnivalók

Müller Péter idézetet hoztam, ami nagyon jól illik az ünnepi készüléshez is. Nem kevesebbet állít, mint hogy az angyalok közöttünk élnek, álruhában: sok angyal vállal embersorsot. Láthattalanok, romlatlan lelkű emberek.

A 2021 szeptemberében Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik felemelő pillanata volt, amikor az ismert musicalszínész, Dolhai Attila legidősebb lányával, Lucával előadta a Nézz rám Istenem kezdetű dalt. Nézd meg videón a csodálatos előadást!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük