Wass Albert: Ősz

Wass Albert: Ősz című versét olvasni jól esett a lelkemnek. Remélem, téged is megfog majd.

Wass Albert ősz

Wass Albert: Ősz

Valahol már az ősz dalolgat,
és hullanak a gesztenyék,
vad szél-fiuk lombot karolnak,
s kacagva hintik szerte-szét,

valaki jár a szürkületben,
s szívében őszi dal fakad,
valaki búcsúval köszönti
a messze-szálló darvakat,

valaki áll a fenyves alján,
s a szeme könnyel lesz tele…
szél sír a park arany-avarján,
s koppanva hull a gesztenye.

További Wass Albert idézetek

Gróf szentegyedi és cegei Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költő. A magyar irodalom egyik legellentmondásosabb alakja. A hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást se venne róla, miközben mások a legnagyobbak között emlegetik.

Wass Albert: Az összetartás erejéről szóló írása az író saját tapasztalain nyugvó történet megfontalandó gondolatokkal az összefogásról.

Wass Albert 1959-ben, amerikai emigrációja alatt írta a funtineli boszorkány című regényét. Most a Wass Albertről és népszerű regényéről készített filmet ajánlom figyelmedbe.

Wass Albert: Mikor mégis egyedül vagy című írásában irányt mutat, ha úgy érzed magadra maradtál és nem látod a kiutat. Segít reálisabban látni a helyzetet és kilábalni a mélabúból.

Mindenkinek mást jelent az otthon és mindenki máshol érzi magát otthonosan. Viszont nagyon kevesen tudják olyan szépen megfogalmazni gondolataikat, érzéseiket, mint Wass Albert. Fogadd szeretettel Otthon az, ahova hazatérsz címmel aposztrofált gondolatait.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük