Tóth Árpád: A fa – Föld napjára

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Hazánkban enapon 1990 óta tartanak különböző megmozdulásokat, eseményeket, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezetünk megóvásának fontosságára. Ma Tóth Árpád: A fa című versét hoztam.

Tóth Árpád: A fa

Azt hiszem magunk és a jövő nemzedékei miatt is fontos, hogy tegyünk valamit a környezetünkért, legyen az akár szemétgyűjtés, akár egy kis növény vagy egy fa elültetése.

Tóth Árpád: A fa

Oh nézd a furcsa ferde fát,
Mint hajlik a patakon át,
Oh lehet-e, hogy ne szeresd,
Hogy benne társad ne keresd?
Már ága között az arany napot
Nem tartja, madara elhallgatott,
Virága nincs már, sem gyümölcse,
Ő mégis áll, az alkony bölcse,
Mint a tűnődő, ki ily estelen
A végtelen titkába elmerül
És testtel is szelíden arra dűl,
Amerre lelke vonja testtelen…

További olvasnivalók a Föld napjára

Talán sosem volt még ennyire aktuális megemlékezni a Föld Napjáról, mint 2020. április 22-én, amikor is pandémai, azaz világjárvány miatt mindenkit az otthon maradásra buzdítanak. A COVID19 miatt elmaradnak a szokásos rendezvények és a csoportos túrákról is le kell mondanunk. Idézetek a Földről címmel nagy emberek bölcs és megszívlelendő mondásait gyűjtöttem össze erre a napra.

A Meztelen Kertészkedés Világnapja egy mozgó dátumú ünnep. Nem fix napon, hanem minden év május első szombatján tartják. A kezdeményezés valódi célja, hogy felhívja a figyelmet az ember és a természet kapcsolatára. Kertes idézetek sorát hoztam, amelyek szintén erre a gondolatmenetre épülnek. Mert kertészkedni jó. Tegye mindenki kedve szerint, ruhában vagy meztelenül és ne csak ezen a napon!

Április 22-én, a Föld Napján 1990 óta országszerte különböző megmozdulásokat, eseményeket tartanak, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezetünk megóvásának fontosságára. Jókai Mór, Benedek Elek és József Attila versével arra biztatlak arra, hogy ültess fát a szebb, élvezhetőbb környezetért, a tisztább levegőért, a jövő nemzedékért. És ne csak a Föld Napján!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük