Tét nélküli meccs nem létezik, csak olyan, amire még nem kötött fogadást!

Minden mérkőzésnek megvan a maga dinamikája. Az esélyesek szurkolói előre dörzsölhetik a tenyerüket, míg a másik fél táborának tagjai reménykedhetnek a csodában. Ami sokszor bekövetkezik. De nagy általánosságban a szorzók mindent elárulnak egy adott meccsről és a várható végeredményről. Persze ettől még az izgalom, a hangos ováció és az eufória garantálható.

Fogadjunk, hogy…. Miben is?

Ha még járatlan a sportfogadás világában, akkor nincsen semmi vész. Különösebb képzettségre, tudásra nincsen szükség. Lelkesedésre és sport iránti rajongásra, azonban annál inkább. Sokan tartanak attól, hogy kellő mennyiségű és minőségű információ nélkül esélytelen a nyerés, felesleges is belekezdeni. De azért ez így ebben a formában nem teljesen állja meg a helyét. Tény, hogy egyfajta jól értesültség bizonyos előnyökkel járhat, de nyilván ha szereti a labdarúgást, akkor ezzel alapjáraton rendelkezik. Viszont a szorzók az esélyek reális latolgatásában támogatják. Ez nem azt jelenti, hogy amit a rendszer mutat az csak és kizárólag helyes lehet. Ekkor az emberi tényezők egy az egyben kikerülnének a képletből. Márpedig éppen ez a “titkos” összetevő biztosítja a fogadás izgalmát és vonzerejét. Mert hiába minden találgatás, akkor is előfordulhat, hogy az esélyes bal lábbal kel fel, míg az esélytelen nyerésének napja felragyog.

Ráadásul, ha már régóta követi az adott sportágat és azon belül kedvenc csapatát, akkor könnyen ráérezhet arra, hogy egy-egy meccsen mi várható. Ez a fajta, tapasztalati tudás nem elsajátítható, nem megtanulható, mert a gyakorlat kristályosítja ki, és a sport iránt érzett feltétel nélküli szeretet.

A latolgatás hűtlenség?

Nem. Sokan úgy érzik, hogyha a csapatuk esélyeit boncolgatják, akkor élből megkérdőjelezik a remélt sikert. Ám ez abszolút nem egyenlő a valósággal. A reális mérlegelés minden játék alapvető része. Ez nem érzelmi, nem emóciókra alapozó folyamat, hanem a tények megvilágítása. Persze ezek a tények nem kőbe vésett információk, pusztán adatok, amik ideig-óráig eredménnyel variálhatóak. De ahogy azt már fentebb is említettük az emberi tényezők mindenkor megkavarhatják az álló vizet. S az egészben ez a legszebb! Az izgalom így is-úgy is borítékolható. Akárcsak az öröm. Hiszen mi tetézhetné jobban a nyert mérkőzés feletti örömét, mint egy zsebre vágható pénznyeremény?

Melyek a legnépszerűbb sportágak?

A labdarúgás az élen teljesít, már ami az érdeklődés mértékét illeti. A Bajnokok Ligája milliókat köt a képernyőkhöz, sőt. Társaságok garmadát hozza össze, hogy az együtt szurkolás hevében még jelentősebb élménnyé változhasson a drukkolás.

A tenisz szintén roppantul közkedvelt. Ugyan sokan úgy gondolják, hogy a mezőny viszonylag kiszámítható, ám időről-időre ennek éppen az ellenkezője nyer bizonyítást. Olyan váratlan fordulatok rajzolhatják újra az esélyesek listáját, amiről álmodni sem mertek sem a szervezők, sem a résztvevők.

A kosárlabda és a kézilabda sem hagyhatók ki a felsorolásból, nemcsak azért, mert hazánk kimagasló eredményekkel rendelkezik a két sportágban, hanem azért, mert világszerte milliókat bilincsel le a játékosok “parkett-tánca”. A külföldi kosárlabda például itthon is nézett, keresett, s talán a leginkább követett sport. Bár kétségtelen tény, hogy a baseball közvetítések is egyre többeket vonzanak. Akárcsak az amerikai foci. Végezetül a téli sportok egyértelmű győztese a jéghoki.

Mekkora a tét, ha túl nagy a tét?

Furcsának hathat a kérdés, de azonnal kifejtjük bővebben. Ha a sportfogadás ízére még csak most kezd ráérezni, akkor jobb a tétek mértékével óvatosan bánni. Mert egy-egy sikertelenség elveheti a kedvét a folytatástól. Ha szépen-lassan emeli a fordulatszámot, akkor egyrészt belesimulhat ebbe az izgalmakkal teli világba, másrészt kiismerheti magát, a reakcióit és a motivációit. Így az inspirált állapot épp olyan hosszútávon és tartósan megőrizhető, mint a kedvenc csapata/sportolója iránti rajongás.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük