Őrületesen jó Halloween dekorációk saját kezűleg

Az angolszász eredetű Halloween ünnep legfontosabb jelképe a töklámpás vagyis a Jack O’Lantern. A töklámpás feladata az volt, hogy távoltartsa a gonosz szellemeket, másrészt pedig fényével utat mutasson a halottak szellemeinek, hogy hazatalálhassanak. Idővel a halloween kellékek újabb elemekkel (szellem, pókok, stb) bővültek, amelyek hasonló célt szolgálnak bár egyre inkább a vidám bolondozás, egymás ijesztgetése jegyében zajlik az ünnep. Olyan halloween dekorációk közül válogattam, amelyeket bárki saját kezűleg is elkészíthet otthon.

őszi dekorációk tökből

Halloween dekorációk

Az angolszász országokból származó és hazánkban is egyre népszerűbb  Halloween eredendően a halottakhoz köthető, ennek ellenére vidám örömünnep. A Halloween (All Hallows’ Eve Mindenszentek Éjszakája eredeztetve) a mindenszenteket jelenti. Ősi kelta hagyományokból alakult ki jelenlegi formája.

Írországban és Skóciában a kelták november 1-én ünnepelték az újévet, vagyis a nyár végét. Az ünneppel egyaránt hódoltak a Napisten és a holtak ura előtt. Az évszázadok során az egész világra átterjedt az ünneplés hagyománya, a dátuma pedig október 31-én estére tevődött át.

A kert vagy a balkon is ideális hely egy kis vidám, őszi hangulat megteremtéséhez. Szívet melengető látvány az erkélyről beszűrődő töklápások pislákoló fénye.

A tök kitűnő halloween dekorációkhoz, de töklámpás helyett akár virágokkal is feldíszíthetjük a tököt. A virágok szépségét nagyon jól kiemelik a napsugárra emlékeztető színű tökök. Akár natúr, akár faragott formában mutatós kiegészítő.

A tökös dekorációknál kicsit többre vágyóknak és igazi borzongatós hangulat kedvelőinek is van pár ötletem. 

“Kilakkozott gumikesztyű, pingponglabda szem, gumicukor fog, zsenilia fonalból ragasztottam pókot és két csirkecsont. És kicsit földbe ástam.” – írta olvasónk- 

További halloween dekorációk a Pinteresten

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük