Önetetős madáretető készítése – kreatív és roppant hasznos elfoglaltság

Az önetetős madáretető készítése a hideg idő beköszöntével nyer igazán fokozott relevanciát. A szóban forgó okos technikával ugyanis a kismadarak a téli hónapok során is folyamatosan eleséghez juthatnak, így nem fenyegeti őket az éhenhalás veszélye.

önetetős madáretető

Kizárólag pozitívumokkal jár az önetetős madáretető készítése

Egyrészt jót teszünk az állatvilággal, a környezettel, ha bizalmat szavazunk a madáretető készítésnek, másrészt pedig mi magunk is profitálhatunk a folyamatból. A barkácsolás világában elmerülve ugyanis kiélhetjük a bennünk szunnyadó kreativitást. Végül, de nem utolsó sorban, izgalmas madár-showkban lehet részünk, ha az etetőt az otthonunk ablakából is jól látható helyre akasztjuk. A vidám színű cinegék, aranyos verebek ugyanis remek lehetőséget adnak ezáltal a megfigyelésükre.

A következetesség a siker záloga

Önmagában nem elég, ha megépítjük a madáretetőt – a továbbiakban ugyanis a mi felelősségünk, hogy az mindig tele legyen madáreleséggel. Ez bizony tudatosságot és felelősséget igényel a részünkről – ezek hiányában jobb, ha inkább el sem kezdjük a projektet. Tény: a kismadarak, ha egyszer hozzászoktak ahhoz, hogy ugyanazon a helyen eleséget találnak, április közepéig rendszeresen látogatni fogják az adott pontot. Ha egyszeriben az étel eltűnik, és mi nem pótoljuk, képtelenek lesznek hirtelen megfelelő forrást találni, és akár el is pusztulhatnak.

Mi is pontosan az önetetős madáretető?

A címben szereplő okos szerkezet egy lépéssel előrébb jár, mint a hagyományos madáretető. Van ugyanis rajta egy adagoló, amelynek segítségével a madarak mindig pontosan annyi eleséghez jutnak hozzá, amennyire valójában szükségük is van.

Egyszerűbb, mint gondolnánk

Az önetetős szerkezet elkészítése egyáltalán nem ördöngös feladat. Egy egyszerű, fejjel lefelé fordított PET palackból is készülhet a szerkezet, ha annak alját pár centivel a rögzítéshez szükséges tálca fölé ragasztjuk. Így az eleség fokozatosan, a kismadarak étvágyával egy ritmusban távozik a palackból. Ha sokat adunk az esztétikára, természetesen fából is eszkábálhatunk madáretetőt.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük