Nehéz napok – Micimackó idézet

Nehéz napjai mindenkinek vannak. Még a sokak által szeretett Micimackó is szenved tőlük néha. De ott van mellette malacka, aki bölcsen megvigasztalja: „A Nehéz Napok sokkal könnyebbek, ha tudod, hogy van valaki, aki ott van neked.” És már ezektől a szavaktól is rögtög könnyebbé válik a nap és a nehéz napok Micimackó életében is véget érnek egyszer. Jön helyettük, egy újabb, egy jobb, egy más.   

Nehéz napok Micimackó idézetek

“Hogyan betűzzük azt, hogy szeretet? – kérdezte Malacka. Azt nem betűzik, azt érzik – mondta Micimackó.” Ez a két mondat volt a múltkori Micimackó idézetek közül a kedvencem. Most van egy másik, egy legalább annyira kedvenc új idézet.

Nehéz napok Micimackó idézet

„A mai nap egy Nehéz Nap volt” – mondta Micimackó.
Szünet következett.
„Akarsz beszélni róla? – kérdezte Malacka.
„Nem.” – felelte Micimackó egy kicsit később. „Nem, nem hiszem, hogy akarok.”
„Rendben van.” – mondta Malacka, és odament és leült a barátja mellé.
„Mit csinálsz?” – kérdezte Micimackó.
„Valójában semmit. – mondta Malacka. „Csak tudom, hogy milyenek a Nehéz Napok. Elég gyakran én sem szeretnék beszélni róla a Nehéz Napjaimon.”
„De az ég szerelmére!” – folytatta Malacka, „A Nehéz Napok sokkal könnyebbek, ha tudod, hogy van valaki, aki ott van neked. És én mindig itt leszek neked, Micimackó.”
És ahogy Micimackó ott ült, a fejében feldolgozva az ő Nehéz Napját, miközben a szilárd, megbízható Malacka csendben ült mellette, lóbálva a kis lábait.. arra gondolt, hogy a legjobb barátjának még soha nem volt ennyire igaza.

Még több Micimackó idézet

Micimackó idézetek legjobbjait hoztam, mert A.A Milne sorai arra tanítanak, ami a legfontosabb az életben: élni és szeretni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Horváth Ferencné Éva szerint:

  Ez az első hírlevelem. Nagyon tetszik, köszönöm a meghívást!

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Éva!

   Örülök neki, hogy feliratkoztál és tetszett is a hírlevél. Igyekszem a jövőben is hasonlóan változatos tartalmakat küldeni.
   Virágos szép napokat kívánok! Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük