Ilyen csodálatosak a kiskertek a Costa Braván

Utazásaim során sosem hagyom ki, hogy megnézzem és megörökítsem a virágzó balkonokat és kerteket. Különösen közel állnak az ízlésemhez a mediterrán országok kertjei. Itt sem kolbászból van a kerítés. Nem ám, hanem bougainvilleából. Csodáld meg Te is, milyen gyönyörűek a kiskertek a Costa Braván!

Csodálatos kiskertek a Costa Braván

Costa Brava, más néven a vad part Spanyolország egyik kedvelt üdülőövezete. Az ország északkeleti részén, Katalónia területén helyezkedik el. A kb. 153 kilométeres partszakasz sziklaszirtes volta meghatározza a települések hangulatát és gyakran behatárolja a kiskertek kialakításának lehetőségeit is.

Itt nem mesterségesek a sziklakertek, a sziklák adottak. Az sem véletlen, hogy a kerítések többségének fő alapanyaga szintén a kő.

Jó minőségű termőtalajt viszont nemigen találunk, így a kiskertekben nem jellemző a zöldségeket termesztése és a fű sem jellemző. Annál több azonban a kevés gondozást igénylő, szárazságtűrő növény.

Pálma, bougainvilleakék szerelemvirág, ólomvirág, kaktuszok, főleg fügekaktusz, agavé, aloe vera, kefevirág, olajfa és örökzöld magnólia uralja a kerteket.

Ezek a növények nagyon jól illenek a tipikus mediterrán stílusban épült házakhoz.

Kerti törpéket és egyéb cukiságot nem láttam, az ódon hatású cserepek viszont itt is népszerűek.

Szent Klotild kertek a Costa Braván

Szent Klotild kertek (Santa Clotilde Gardens) a Costa Brava egyik legismertebb fürdővárosának, Lloret de Marnak egyik kevéssé ismert látnivalója. A szobrokkal, szökőkutakkal és tavakkal gazdagon díszített kertek az olasz reneszánsz időszakát idézik. A gyönyörű növények között sétálgatva több kellemes meglepetés is vár bennünket, aminek méltó megkoronozása a tengerre nyíló lélegzetelállító kilátás. Most mindezt videón megnézheted.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük