Videón a Csodakert Dubaiban (Miracle Garden) – valóban olyan szép?

Tagadni sem tudnám, hogy imádom a szép kerteket, arborétumokat. Azonban mindenben a természetesség híve vagyok, ezért is visszatetsző számomra a pár éve Dubaiban megnyílt  Miracle Garden (Csodakert). Ilyen csodakertet nagy valószínűséggel még te sem láttál! Hogy tetszik-e, döntsd el magad!

Csodák kertje, Miracle garden Dubaiban

Csodakert Dubaiban

Dubai Miracle Garden – az ősztől tavaszig nyitvatartó fantasztikus, virágokkal teli park egy 67.000 négyzetméteres szabadtéri szórakoztató és pihenő központ első létesítmény a Dubailand területén. 

Nem kevesebb mint 150 millió virággal alakítják ki a színes formákat. A kert első Guinness-világrekordját 2013-ban a legnagyobb függőleges kertért kapta, majd 2016-ban az Airbus A380-as megformálásáért a világ legnagyobb virágszobra elismeréssel jutalmazták.

Kertek terén számomra Keukenhof, a holland tavaszi kert az etalon. Ott minden növény-összeültetés, virágágyás a természetesség jegyében, jó ízléssel kerül kialakításra.

Mindamellett, hogy elismerem és tisztelem a kert kialakítására fordított hatalmas munkát, számomra ez túl művi, távol áll a természetességtől, az egyszerűségtől, az eleganciától. 

A Miracle Garden számomra pont olyan, mint az egész Arab Emirátusok. Csupa csillogás, színes cukormáz, ami azért van, hogy elvonja a figyelmet a lényegről és eltakarjon mindent, ami a felszín alatt rejtőzik.

De távol álljon tőlem, hogy befolyásoljalak.

Nézd meg a videót és döntsd el saját magad, hogy neked tetszik-e vagy giccsesnek tartod!

Dubai Miracle Garden (Csodakert) – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Attila Tóth szerint:

    Nekem Dubaiban a virágoskert nagyon tetszett, rendkívüli volt. Az én számomra a rengeteg színes, gyönyörű viág látványa volt az elsődleges – ráadásul óriási területen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük