Így készülnek a karácsonyra világszerte – videó

A karácsony előtti négy hetes adventi időszakban világszerte fenyőfát állítanak a központi helyeken. A karácsonyfa a 19. század óta a karácsony nélkülözhetetlen szimbóluma és az ünnep elengedhetetlen kelléke. Az RTL Klub videó válogatása bemutatja, hogy készülnek a karácsonyra világszerte.

készülnek a karácsonyra világszerte - Sevilla

A karácsony (latinul: Nativitatis Domini, Natalis Domini, „az Úr születése”) a kereszténység második legnagyobb ünnepe, a húsvét után. A keresztény világ ezen a napon Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékezik.

Habár Jézus születésének tényleges időpontja nem ismert, minden évben december 25-én tartják világszerte. Ezt a napot hívjuk nagykarácsonynak. Ez a keresztény ünnep az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.

A karácsony ugyan egy keresztény ünnep, de formájában és szokásaiban más vallásúak körében is közkedveltté vált az évszázadok alatt. Az adventtől vízkeresztig tartó karácsonyi ünnepkört az egész világon tisztelik és ünneplik.

Az ünnep egyik legfőbb szimbólum a karácsonyfa, a karácsonykor felállított és feldíszített, általában a fenyőfélék közül választott örökzöld növény. Az első karácsonyfát Németország területén állították fel karácsonykor a 16. században.

Magyarországon az első karácsonyfát Brunszvik Teréz grófnő állította a martonvásári Brunszvik-kastélyban 1824-ben.

Így készülnek a karácsonyra világszerte – videó

Az RTL Klub videója pár másodperces reklám után indul.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük